Fener oynamadan

Fenerbahçe, Eskişehir karşısında inanılmaz ürkek ve korkak bir şekilde maça başladı. Maçın ilk gol pozisyonu Eskişehirspor’dan Kamara’dan geldi. Attığı şut auta gitti. Erkan Zengin’le girilen pozisyonda kaleci Mert başarılıydı. Eskişehir ilk yarı itibariyle Fener kalesi civarında daha aktif bir görüntü sergiledi.

Fenerbahçe adına gol pozisyonu üretimi yoktu, kısırdı. Daha fazla topla oynayan, üstelik hücum girişimleri daha fazla olan taraf Eskişehirspor’du.

İkinci yarı Kamara’nın şutu yine Mert tarafından önlendi. Hemen ardından Kuyt’ın kafa golü, Fenerbahçe’yi öne geçirdi. İşte bu golden sonra Fenerbahçe oyuna ağırlığını koyar diye bekledik ama hala ürkek futbol sergilemeye devam ettiler. Üstüne üstlük Eskişehirspor bir penaltı kazandı. Bu penaltı bana göre hakem hatasıydı. Çünkü Alper Potuk’un arkası dönük, koluna çarpan top bize göre penaltı değildi. Hakem kardeşimiz İlker’e göre penaltıydı. Bu penaltı vuruşunu oyuna son yarım saatte giren Necati kullandı. Fenerbahçe kalecisi Mert bir kez daha penaltı atışına izin vermeyen oldu.

Mert’i gerçekten kutlamak istiyorum. İnanılmaz kurtarışlar yaptı, yapıyor. Volkan’la ikisinin arasında kıyaslama yapmaya başladık. Yani Mert de oynasa, Volkan’ı aratacak gibi gelmiyor artık bize. Çünkü olağanüstü başarılı kurtarışları var. 

Yanal, değişik bir kadroyla rotasyona girmiş bu maçta... İyi futbol sergiledi mi diye sorarsak; bana göre hayır. Eskişehirspor takım olarak daha iyi gözükmesine rağmen girdiği pozisyonları gole çeviremediği için Kuyt’ın kafa golüne mahkum kaldı. Fenerbahçe’de bazı futbolcular beklenen düzeyin çoooookkk altında kaldı. Örneğin Emenike... Hesapta hazır geldi... Ama Fenerbahçe kadrosunda hiç de hazır gibi gözükmedi.

Orta sahada Alper Potuk çok iyi niyetli ama çok top kayıplarıyla oynuyor. Selçuk bir var, bir yok.

Kısacası Fenerbahçe, iyi futbol sergilemediği maçı Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt’ın kafa golüyle kazanarak üç puan aldı ve de ligde moral buldu.