Fener ‘Sow’ yaptı

Rizespor adına şanssızlıkla başlayan bir maç. Daha mücadelenin hemen başında Giray Kaçar’ın ters topa vuruşuyla Mehmet Topuz pozisyonu iyi değerlendirip Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı.  Hemen ardından Webo’nun topu Sow’la buluşturmasıyla ikinci Fener golü geldi.

Daha maçın hemen başında üst üste bulduğu iki golle öne geçen Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı karşılaşmada oyun inisiyatifini ele alarak ve topu ayağa oynayarak sahanın her yerini iyi kullandı. Rize’nin bu arada direkten dönen bir topuna müdahale eden kaleci Volkan sakatlanıp oyundan çıktı.

Moussa Sow 3. golü kaydederken, adeta rakiplerini ipe dizercesine birer birer geçip topu filelere göndermesi, gerçekten görülmeye değerdi.

Mehmet Topal’ın ikinci yarının hemen başında ‘al at’ pasını bu kez Webo değerlendirirken, biz de Sarı-Lacivlertliler’in 4. golünü izlemiş olduk.

Caner’in frikikten atmış olduğu gol ise Fenerbahçe’yi Rize’de 5 çayına müsiafir kabul etmiş oldu.

Çaykur Rize’nin Deniz Kadah’la gelen bir golü de ancak ev sahibi takım adına teselli olurdu.

Rize takımı Fenerbahçe karşısına gelene kadar üst üste kazanarak iyi puanlar toplamış ve tehlikeli bölgeden kurtarmıştı. Fener ise maçtan önce zorlu gözüken Rize deplasmanını bu kadar rahat skorla kazanacağını aklının ucundan bile geçiremezdi. Ama oldu işte. Bütün Fenerbahçe takım olarak oynadıkları futboldan zevk alarak böylesine maçı farklı kazanırken, bundan sonra oynayacağı karşılaşmalarda da olağanüstü büyük moral kazanan oldu.

Yalnız dikkatimizi çeken farklı bir görüntü var ki, o da bu kadar rahat kazandıkları bir maçta Fenerli futbolcuların üst üste sakatlık yaşamasıydı.

Kısacası Fenerbahçe, Rize karşısında bu kadar rahat kazanmasıyla birlikte zirve yarışında bir kez daha dikkatleri çeken oldu.