Fener transferde yol değiştirdi

Fenerbahçe devre arası transfer döneminin son günlerinde gaza bastı. Ama bu hareketlilik pek de yabancı olmayan isimlerle geldi. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’de forma giydiği sürece takımı adına olağanüstü katkılar sağladı. Ama aynı Emre, belirli bir süre sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşayan ve yaşatan oldu. Agresif bir futbol yapısına sahip. Takımı adına zaman zaman da bu görüntüsü yararlı olduğu kadar, zarar veren de olmuştur. Hep kazanma arzulu bir yapıya sahip. Haksızlığa hiç tahammülü yok. Geçtiğimiz sezon Bursaspor maçından sonra soyunma odasında hocası Aykut Kocaman’la olağanüstü bir gerilim yaratan, karşılıklı itişli kakışlı yumruklaşmaya varan hal ve gidişi sonrası Kocaman tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edilmişti. Sonrasında da elini kolunu sallaya sallaya İspanya’nın Atletico Madrid takımına tranfser oldu. Arda Turan’la birlikte 8 ay İspanyol kulübüne hizmet etti. Ahım şahım bir görüntü sergilemese de hocası Simeone tarafından her zaman övülüyordu. Avrupa Ligi’nde attığı frikik golü akıllarda kalan tek güzel hareketti. Sevgili Emre kardeşimiz şimdi geri dönüyormuş, Fenerbahçe camiasına hayırlı uğurlu olsun. Umarım Aykut Kocaman’la geçen yıl yaşadığı sürtüşmelere son verirler.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, çok önemli ve dünya çapında bir futbolcuyu ara transferde kadroya katacağını söylemişti. Faslı genç yıldız Belhanda’nın peşinde koştular, şimdi de vazgeçmişler. Büyükşehir Belediye’den Webo’yu aldılar. Aykut Kocaman’ın futbol mantığı tek santrforla ısrarlı bir şekilde oynamayı öngörüyor. Webo’yla nasıl bir düzen kurar, bekleyip göreceğiz.

Emre’nin Avrupa kupalarında oynama şansı yok. Ligimizde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda olağanüstü katkı sağlayacağına adım gibi eminim.

Kısacası Aziz Yıldırım, vaat ettiği çok önemli yıldızlar yerine, eski futbolcusu Emre ve Belediye’den Webo’yu alarak, farklı bir yol çizmiştir. Yoldaki isim Ziegler. Gelirse o da katkıda bulunur.