Fener tura göz kırptı

UEFA Avrupa Liginde son 16 takım arasına kalmak için Rus takımı Lokomotif Moskova önüne üç maçlık cezasının ilkini bu maçta çeken Diego Ribas’tan eksik kadrosu ile çıkan Fenerbahçe; müsabaka boyunca ortaya koyduğu baskılı ve güzel oyun ile iki farklı galip gelip, rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

Avrupa Kupası maçlarındaki Fabiano tercihini dün akşam da sürdüren Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira. Diego’nun yokluğunda orta alanda Ozan’a forma verirken, savunma yönü kuvvetli üç oyuncudan oluşan bir orta saha oluşturdu. Son Kasımpaşa maçının etkisiz oyuncusu Van Persie ise yine gol silahı olarak sahadaki yerini aldı.

Fernandao ve Alper Potuk ise hamle oyuncusu olarak kulübedeki yerlerini aldılar.

2 aydan fazla süredir resmi maç oynamayan Rus takımı İstanbul’a gol yememek ve ani ataklar ile çıkıp gol bulabilmek üzerine kurguladığı oyunda  ara transferde Everton’a sattığı Niasse’nin eksikliğini ciddi şekilde hissetti.

İlk yarıda oyuna hükmeden gol arayan ve istediği gole de kavuşan takım Fenerbahçe idi. Sarı-lacivertli orta alan oyuncuları iyi mücadele edip çok koşmalarına rağmen yaratıcı özelliklere sahip değiller. İşte bu eksikliği de sağ tarafta Gökhan-Nani solda ise Caner-Volkan Şen ikilisi geliştirdikleri hücum organizasyonları ile giderip gol pozisyonları yarattılar.

Gökhan Gönül’ün güzel ortasında uzun boylu oyunculardan oluşan Rus takımı paylaşım hatası yapınca Josef’in kafa vuruşu ile de bekledikleri golü buldular.

İkinci yarıda ise Lokomotif Moskova takımı yine kendi yarı alanından çıkamazken, Fenerbahçe de sağlı sollu ataklar  ile ikinci gol için elinden geleni yaptı ve Caner’in güzel ortasında gecenin golcüsü Josef’in akıllı vuruşu ile ikinci golü de buldu.

Fenerbahçe’de Luis Nani ve Volkan’ın artan formuna rağmen, Van Persie ismi ile takımda forma bulmaya devam ediyor ve sarı-lacivertli takımda hala beklenilen etkinliğe kavuşmuş görünmüyor.