Fener, Tuzla’yı görmezden geldi

Görmezden geldiğin Tuzlaspor, senden daha iyi oynadı Fenerbahçe! Pozisyonları bulan da, golleri kaçıran da Fenerbahçe değil, Tuzlaspor’du. Pozisyon üretimindeki gayret Fenerbahçe’de eksilerde gözükürken; Tuzlaspor’un gördük ki daha fazlası vardı. Ben Fenerbahçe’nin bu kadar vurdumduymaz futbol oynadığını ilk defa görüyorum.

Transfer flaşı olarak gördüğümüz Ozan Tufan, amatör takım futbolcusu gibi oynamaya başladı. Akıllara durgunluk verecek pas hatalarıyla görüntü verirken, ne hücumda ne savunmada hiçbir özverili görüntüler içinde değildi. Ozan’da olağanüstü bir şekilde futboldan eksiler görmeye başladık. Milli Takımımız’ın vazgeçilmezi olan bu futbolcu kardeşimiz, lig maçlarında yeni yeni görev alırken; en ufak bir gelişim içinde olamıyor. 

Eğer Mehmet’in, Tuzlaspor adına üst üste vurduğu gollük şutlarını kaleci Fabiano kurtarmamış olsaydı, yıllar öncesindeki Pendik mağlubiyeti faciasını; Tuzlaspor karşısındaki Fenerbahçe bir kez daha yaşamış olurdu.

Tuzlaspor 2. Lig’de, hafızam beni yanıltmıyorsa grubunda 9. sırada. Fenerbahçe Süper Lig’de zirveyi maç fazlasıyla lider götüren bir takımsa, elini kolunu sallayarak bu maçı hem çok rahat hem de farklı kazanması gerekirdi. Ama gördük ki Fenerbahçe, ciddiyetten uzak, öylesine bir 90 dakikayı geçiştirmek için sahaya çıkmıştı ve beklenenden uzaktı.

Gerçek tek pozisyonda Fenerbahçe, Volkan Şen ile beklenilmeyen şekilde golden uzaklaştı. Volkan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla topu çekmiş olsa, boş kaleye topu rahatlıkla atacakken, Tuzlaspor kalecisinin üzerine vurarak, olası bir golden takımını mahrum bıraktı.

Maçın sonlarında;  Markoviç’in bireysel yeteneklerini ön plana çıkararak attığı gol skoru belirlerken; 90 dakikayı seyredenler içinde en fazla üzüleni, mutlaka Pereira olmuştur. Çünkü saha kenarında takımının bu kadar futboldan uzak, kısır oyununu izlemek zorunda kaldı.