Fener ümit vermiyor

Fenerbahçe deplasmanda Amed karşısında beklenen futboldan uzak kalınca, özellikle ikinci yarı çok adamla hücum ağırlıklı futbola döndü. Sonra da skoru yakalayacak gollerin sahibi oldu.  Şehmus, Ferdi, Yusuf’la Diyarbakır ekibinin, Ramazan, Fernandao ve Volkan Şen’le Fener’in gollerini izleyen olduk. Ayrıca Volkan Şen’le kaçırılan birkaç gol pozisyonu vardı. Ama gerçekten şaşırtacak görüntüler ise Fenerbahçe’nin kalecisi ve savunmasındaydı. Bu bölge kötü sinyaller verdi. ‘En sağlam görünen yer Fener savunmas’ı diye birkaç hafta öncesi bizler belirtirken; son 2 maçta kalesinde gördüğü yarım düzineden fazla golle defansın nasıl bir değişime girdiği kanıtladı. Hal böyle olunca kenardaki Vitor Pereira, çaresiz bakışlarıyla maçı izlemek zorunda kaldı.

Saha kötüydü, Fener zeminden de kötüydü... Karşılıklı atılan goller skora adına iyi bir görüntü vermiş olsa da futbol kalitesi olarak beklenenden uzak kaldı. Amed’in takım görüntüsü kontralarla sonuca gitmeye çalışan bir halde iken, Fener rakibinin zayıf savunmasından pek yararlanamadı. 2. Lig ekibi Amed’in gücü belli, Fenerbahçe’ye bakacak olursak; ilk 11’e yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Pahalı starlara yakın görüntü vermesine rağmen becerikli ayaklara değil, sanki futbol adına kekeme ayakların sahibi gibi gözüktü.

Fener’e bu futbol yakışmıyor. Son haftalarda sergilemiş olduğu görüntüleriyle de gelecekteki maçlara da ümit vermiyor. Dolaysıyla hafta sonu oynayacağı Kasımpaşa maçı tedirginlik yaratıyor. Umarım bu futbolu tekrarlamaz. Kasımpaşa karşısındaki galibiyetle ligde toparlanma yoluna girer de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yoluna devam eden olur. Maçta kötü performansıyla dikkat çeken, kaleci Fabiano oldu. İkinci yarı oyuna giren Volkan, çok gol kaçırsa da takımı hareketlendirdi.