Fener yine son anda 3 puanı aldı

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında oynanan müsabaka, hem lig ikinciliğini kovalayan Kanarya’nın, hem de düşmeme adına son kozlarını oynayan Karadeniz temsilcisinin konumları itibarı ile bu haftanın en önemli maçıydı.

Fenerbahçe lig ikinciliğini yakalayıp Şampiyonlar Ligi’ne kalabilme adına önemli bir şansa sahipken, Sarı-Lacivertli taraftarlar, Başkan Aziz Yıldırım’a olan tepkileri nedeniyle tribünleri yine doldurmadılar. Aslına bakarsanız Fenerbahçeli taraftarlar, hiç keyif vermeyen bu takımı seyretmeme ve başkanlarına kızma hususunda pek de haksız sayılmazlar! Geçtiğimiz sezon Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi iki kaliteli bekten sonra Şener ve Hasan Ali gibi iki beki seyretmek Sarı-Lacivertli taraftarlar için gerçekten büyük bir ızdırap gibi görünüyor.

Oyuna çok hızlı başlayan ev sahibi Fenerbahçe, Aatıf’ın güzel ortasında Sow’un kafa vuruşu Saadane’ye de çarpıp ağlara gidince golü buldu. Golden sonra bir süre kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Rizespor, Fenerbahçe kalesine yaptığı ikinci atakta Şener’in büyük hatası sonucunda ummadığı bir anda beraberliği yakaladı. Hafta arasında kupa maçında da yaptığı iki hata ile Fenerbahçe’ye iki gol yediren Şener, bu karşılaşmada da takımına gol yedirme konususundaki istikrarını sürdürdü! Oyunun ikinci yarısında oldukça baskılı oynayan Fenerbahçe, uzatma dakikalarında Sow’un kafa vuruşundan gelen ikinci gol ile zor da olsa üç puanı almayı bildi.

Bu sezon MHK’nin gözdesi olan ve zorlu maçlarda görev alan Ali Palabıyık dün de Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasındaki önemli mücadeleyi yönetti ve ciddi bir hata yapmadı.

İlk yarıda Fenerbahçe ceza alanı içinde Kweuke’nin yerde kalarak penaltı beklediği pozisyonda herhangi bir ihlal yoktu ve devam kararı doğruydu. İkinci yarıda Lens’e kontrolsüz ve sert bir faul yapan Rizeli Saadane’ye gösterdiği sarı kart doğruydu. Ancak Petrucci’ye kayarak sert bir faul yapan Mehmet Topal’a sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Kendisine abartılı bir şekilde itiraz eden Hasan Ali’ye gösterdiği sarı kart ise yerindeydi. Daha önce sarı kartı olan Saadane, kaleci Ertuğrul’a sportmenlik dışı bir hareket yapınca hakem Palabıyık doğru bir karar ile ikinci sarı karttan bu oyuncuyu ihraç etti.