Fener zor takım, Erciyes de öyle...

Kümede kalma savaşımı içinde olan sondan ikinci Erciyesspor, son beş maçlarında lider Fenerbahçe’den 6 puan fazla toplamıştı(13/7)!  Erciyes maçı kazanırsa uzun zamandır demir attığı korku bölgesinin üstüne çıkacaktı!

Ama karşısında lider Fenerbahçe vardı ve Saraçoğlu stadında idiler! Oradaki taraftar ayrı bir güçtü.

Erciyes bu gücün baskısını da göğüsleyerek maça çok etkili başladı ve ilk dakika dolmadan peş peşe iki pozisyon yakaladı! Karşısındaki gücün büyüklüğünden kendine enerji üretir gibiydi. Sahanın her yerinde basarak, top kazanarak, kalabalık hücumlar yaptı, geriye dönüşlerinde hatalara yakalanmadı.

Fenerbahçe de kazanırsa, şampiyonluk hedefine iyice kenetlenecekti. Zaten sezon başından beri Fenerbahçe şampiyonluk yolunda koşuyor, diğerleri başka yolda. Erciyes’in kafa tutuşuna kısa zamanda bunu anımsattı sanki Fener. Orta alandaki üstünlüğü ele geçirip, artan tempoda mücadelenin akışını eline geçirdi. Hücuma olabilen en az pasla, kestirmeden gitmeye başladı.  Sahayı geniş kullandı. Erciyes başlar başlamaz dişini göstermişti, ama liderin dişini göstermesi karşısında biraz geriledi. Mücadele gücünü ve inancını yitirmese de topu kazandığında organize atağa geçme yeterliğini yitirdi. Kuyt’ın çabukluğa ve ustalığa sırtını dayayan golü de umut kırıcı etki yapmadı Erciyes’e. Ne var ki Fenerbahçe’nin tüm coşkusuyla başladığı ikinci yarıda kurduğu baskıdan sonra hücuma çıkmakta oldukça zorlandılar. Bir de ikinci kez geri düştükten sonra, risk alma döneminde yeterli hücum yapacak güçlerinin bulunmaması önemli bir eksiklikti. Bu dönemde yedikleri kontrataklarda kaleci Gökhan’ın başarısı farkı önleyen en önemli etkendi.

Erciyesspor’un ligde kalma arayışı için yaptığı teknik adam ve devre arası oyuncu yatırımı çok açık ki iyi sonuç vermiş. Bunu lig başlamadan önceki yapılanmada neden başaramadıklarını kendilerine sormaları gerekir. Hakemin penaltı kararı tartışılacak bir karar değildi. Gökhan itiraz etti, ama rakibini indirdiği çok açıktı. Gökhan zaten maçtaki kimi olayları sıcağı sıcağına fark edemeyip, sonradan kabulleniyor. Bu penaltı itirazı için de sanırım öyle olacak.