Fenerbahçe aleyhine verilen penaltı doğru

Süper Lig’de üst üste alınan iki beraberlik sonucunda kaybedilen dört puana,UEFA Avrupa liginde adı sanı duyulmamış Makedonya ekibi Vardar’a her iki maçta da yenilip Avrupa arenasına veda faslı eklenince, Fenerbahçe taraftarı haklı olarak yönetime de, futbolculara da, teknik heyete de ateş püskürüp isyan etmişti. İşte dün gece zor da olsa kazanılan üç puan camiayı biraz olsun rahatlattı.

Aykut Kocaman lige  yeniden tutunabilme adına çok önemli olan bu maçta sakat olan Alper’in dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadan kadro yapabilme şansı buldu. Orta alanda çok tartışılan iki oyuncu arasından tercihini Josef’in tranferi nedeniyle mecburen Ozan’dan yana kullanıp  Brezilyalı’yı yedek kulubesinde oturttu. Yeni transferleri Giuliano ve Soldado’ya ilk 11 içinde forma verdi. Sarı-Lacivertli takım her iki yarıda da daha etkili olan taraf olmasına rağmen bazı transferlerin geç yapılmasından doğan takım uyumu sorunu yaşadığını hissettirdi. Ancak yaşanan bunca sıkıntı ve kayıp puanlar sonrası alınan bu galibiyetle birlikte gelen milli maçlar arasındaki süre Fener’e ilaç gibi gelecek.

Ümit Öztürk geçtiğimiz sezon da MHK’nin devamlı olarak şans verdiği hakemlerden birisiydi. Bu sezonda ilk hafta yönetmiş olduğu Başakşehir-Bursa maçında başarılı bir yönetim gösterdi ve bu müsabakada görevlendirildi.

Oyunun ilk yarısında Fenerbahçe ceza alanı içinde Ahmet İlhan, kafa topuna yükseldi ve topu kafası ile aşırttıktan sonra arkasından gelen Skrtel dikkatsiz bir kafa müdahalesi ile Ahmet İlhan’ın kafasına vurdu ve her iki futbolcu da yere düştü. Skrtel’in bu dikkatsiz müdahalesi sonucu yaptığı faulü iyi süzen hakem, Gençlerbirliği lehine doğru bir penaltı kararı verdi.

Ancak bir kaç dakika sonra Hasan Ali, rakibi Rantie’yi sportmenlik dışı bir şekilde düşürdü, düşerken rakibini görmeyen Rantie’nin eli rakibinin suratına geldi. Hakem burada önce yerde yatan Hasan Ali’ye sarı kart gösterdi, daha sonra da Fenerbahçeli oyuncuların itirazı sonrasında biraz önce vermiş olduğu penaltı kararının etkisinden kurtulamadığından Rantie’ye ağır sayılabilecek bir kırmızı kart gösterdi.