Fenerbahçe Antalya’da kayıp

Ligin ikinci yarısının ilk iki haftasını göze hoş gelen bir futbol oynamadan, lehine verilen garip penaltı kararları ile altı puan alarak geçen Fenerbahçe, düşme hattının az üzerindeki Antalyaspor karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet yaşadı.

Sarı lacivertli takımda Kjaer’in yokluğunda savunmanın göbeğinde Kadlec görev alırken Caner de formayı Hasan Ali’den geri alan isimdi. Pereira’nın orta alanda vaz geçemediği iki oyuncu Mehmet Topal ve Josef ikilisi sezon başından bu yana takımlarının az gol yemesindeki en önemli faktör olarak göze çarptılar. Pereira’nın sorunu ise bu ikilinin yanında orta alanda görev vereceği üçüncü oyuncunun kim olacağıydı. Artık Vitor Pereira’nın bu konuda Ozan Tufan isminde ısrar ettiğini görüyoruz. 

İlk yarıda daha akıllı oynayan bir gol atıp iki tane de önemli gol pozisyonundan yararlanamayan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Sarı lacivertli savunmada Kadlec’in maç eksikliği net bir şekilde belli olurken ev sahibi takımın hücum oyuncuları gol pozisyonu bulmakta zorlanmadılar.  İlk yarıda Nani ve Markoviç topla buluşamazken, oyuna ağırlığını koyacak lider bir oyuncunun eksikliğini hissettiler.

İkinci yarı başlarken Ozan’ın yerine V.Persie’yi alan ve çift forvete dönerek oyuna ilk hamlesini yapan Pereira aynı zamanda risk de aldı.

Antalya, Fener savunmasının çok kötü gününde olmasından yararlanıp üst üste bulduğu 2 gol ile farkı 3’e çıkarırken yararlanamadığı gol pozisyonları ile de tarihi bir farkı kaçırdı. Haftalardır iyi oynamayan ama tek farklı galibiyetler ile durumu idare eden sarı lacivertliler Antalya’da çok ciddi bir darbe aldı. Pereira bu maçtan gereken dersleri çıkarmazsa bu tür şokları yaşamaya devam eder.

Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık cesur  ve başarılı bir yönetim sergiledi. Gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Maçın hakemler açısından en ilginç yanı ise göğsünde FIFA kokartı taşıyan yardımcı hakem Mehmet Cem Satman’ın Antalyasporlu oyuncunun kendi kalecisine doğru verdiği geri pasa ofsayt bayrağı çekmesiydi.