Çakır'ın bütün kararları doğru

Haftalardır süren istikrarlı oyununu Hollanda deplasmanında Feyenoord takımını yenip UEFA Avrupa Ligi’ndeki grubundan birinci olarak çıkarak sürdüren Fenerbahçe, Rıza Çalımbay ile çok iyi bir çıkış yakalayan son haftaların başarılı ekibi Antalyaspor karşısında aldığı yenilgi ile evine puansız dönmek zorunda kaldı.

Güçlü rakibi karşısında Lens, Volkan Şen ve Sow gibi seri ve rakip kaleye çok çabuk gidebilen oyunculardan oluşan bir hücum hattı oluşturan Sarı-Lacivertlilerin Hollandalı teknik direktörü, orta alan ve savunmada herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Oyunun ilk yarı- sında daha iyi basan, rakibini oynatmayan, oyunu istediği gibi yönlendiren, Deniz, Eto’o ve Yekta ile rakip kalede tehlikeli sayılabilecek pozisyonlar yaratan, ancak golü bulamayan taraf ev sahibi takım oldu. Fenerbahçe takımı ise ilk yarıda oyunun kontrolünü bir türlü eline alamazken, Antalyaspor kalesinde ilk tehlikeyi ancak ilk yarım saat geçtikten sonra yaratabildi.

Oyunun ikinci yarısında Fenerbahçe ilk yarıya göre biraz daha etkili oynamasına rağmen Yekta’nın mükemmel golüne engel olamadı. 20 Kasım’da Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı yendiği maç sonrasında Beşiktaş-Başakşehir müsabakasında görev yapan Cüneyt Çakır’ın tekrardan bir Fenerbahçe maçında görev alması MHK ve Türk hakemliği adına kesinlikle doğru bir uygulama değildir. Bu ülkede 22 tane Süper Lig hakemi varken aynı hakemi bir maç geçtikten sonra Süper Lig’de aynı takımın maçında görevlendirmek insanların kafasını karıştırmaktan öte bir şey ifade etmez. Deneyimli hakem dün akşam tartışmalı pozisyonlarda doğru kararlar verip iyi bir yönetim gösterdi. İlk yarıda topsuz alanda rakibi Sow’u sportmenlik dışı bir şekilde tutan Diego’ya gösterdiği sarı kart doğruydu.

Antalyaspor ceza alanı içinde Sow’un yerde kalıp Fenerbahçelilerin penaltı beklediği pozisyonda herhangi bir ihlal yoktu ve hakemin devam kararı doğruydu. F.Bahçe ceza alanı içinde Mbilla’nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı gerektirecek bir durum yoktu ve hakemin devam kararı yerindeydi. İkinci yarıda da Alper’in rakip ceza alanında yerde kaldığı ve penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu. Fenerbahçe’nin Sow ile topu rakip filelere gönderdiği pozisyonda top, kafa ile oynama mesafesindeydi ve Sow’un havaya kalkan ayağı rakip için tehlikeli olduğundan hakemin golü geçersiz sayması doğruydu.