Fenerbahçe bastırdı Galatasaray direndi

Bir tarafta şampiyonluk yarışında son iki maçında 5 puan bırakan Fenerbahçe, diğer tarafta her geçen gün daha kötüye giden, ligin ikinci yarısıyla beraber her yönüyle tel tel dökülen Galatasaray. Eskişehir deplasmanında kaybettikten sonra evinde Rize’yi de yenemeyen bu takım, hiç olmazsa derbiden iyi bir sonuçla çıkıp seyircisiyle arasını düzeltir diye bekledik.

Türk Telekom Arena’daki maça önde baskı ve pozisyonlarla başlayan beklenin aksine Fenerbahçe’ydi. İlk 5 dakikada Van Persie ve Nani ile savunmanın arkasına atılan kaliteli paslarla gollük şanslar yakaladılar ama bu kadar kaliteli oyunculara yakışmayan kontroller yapınca bir çok pozisyondan yararlanamadı Fenerbahçe.

Sarı-Kırmızılılar’da kaptan Selçuk’un şık volesi  Volkan Demirel’in üzerine gidince skor değişmedi. Fenerbahçe maçtaki en önemli gol pozisyonunu Volkan Şen’le yakaladı. Volkan öyle bir fırsatı kaçırdı ki, akıllara zarar. 7.32 metre yerine topu tribünlere yollaması Volkan Şen’in golcülük özelliğinin kıt oluşunun net göstergesi bence...

Galatasaray devrenin sonlarına doğru Podolski’nin ofsayt bayrağı kalkan pozisyonda topu kaleye kadar götürüp ağlarla buluşturduğu top tartışma yarattı. Hakem Mete Kalkavan’ın yardımcısı Aleks Taşçıoğlu çok kritik bir kararla bayrak kaldırdı.

İkinci yarıya da iyi ve etkili baslayan taraf Fenerbahçe’ydi. Volkan şen iki kez yakaladığı gol pozisyonlarında topu ya auta attı, ya da Muslera’ya teslim etti. İkitakım arasındaki puan ve sıralama farkı bu maçta oynanan oyunla resmiyet kazandı bence. Sneijder ve Selçuk bu maça yetiştiler ama Galatasaray adına ne kadar etkili oldular tartışılır. Fener derbilerinde  Sarı-Kırmızılılar’ın bu kadar aciz duruma düştüğüne tanık olmadım desem yeridir. Galatasaray’da ilginç olan Sabri ve Linnes’le beraber 4 sağ bek varken, orada Semih’in sahaya sürülmesi kötü yönetildiğinin en belirgin örneğidir. Fernandao 90+1’de mutlak golü kaçırdı. Fenerliler’in kaçırdıkları pozisyonlar ile Galatasaray’ınkileri saysak maç 7-2 Fener’in lehine biterdi. Derbinin kazananı bana göre Beşiktaş oldu.