Fenerbahçe bir Olympiakos değil

Fenerbahçe umarım geçen seneki hatalarını tekrarlamaz. Malum şampiyonluğu kendi elleriyle Galatasaray’a teslim etti..

7 haftalık periyoda bakacak olursak bu konuda pek de umutlu olduğumu söyleyemem. Tam takım iyi giderken Pereira bir anda sorun yarattı. Van Persie ile oynamaya başladı. Bunun sonuçları da ister istemez takıma yansıyor..

Milli maçlar arasından sonra Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor ile oynayacak. Üstelik gündüz maçı olacak. Lige verilen aralardan her zaman korkarım. Özellikle de Fenerbahçe gibi, millli takımlara bir hayli fazla oyuncu gönderen takımlar için tehlike daha da büyüktür.

Kayseri maçı sonrası malum Kadıköy’de Galatasaray derbisi var. Bu nedenle derbi öncesi alınacak olan sonuç bence çok önemli. Kayseri’deki olası puan kaybı takımın ahengini iyice bozar. Bu moralle çıkılacak Galatasaray maçı işin tuzu biberi olur.

Pereira’nın bu iki maçı çok iyi analiz etmesi kadrosunu da ona göre kurması çok önemli. Tabiki herşeyden daha da önemlisi Van Persie ile olan problemlerini çözmesidir. Eğer Hollandalı yıldızı yine kulübeye mahkum edecekse, Fenerbahçe’yi kötü günler bekliyor demektir.

Van Persie illa da 11’de oynayacak diye bir kural yok elbette. Ancak kafandaki şablonu, neden 11’de oynatmadığını karşılıklı olarak konuşmalı ve onu ikna etmelisin. Fernandao ile Van Persie birlikte oynar mı, oynamaz mı? Oynamaz ise hangisi hangi maçta, hangi sistemde oynar.. Bunlar hep cevap verilmesi sorular.

Yoksa günlük, anlık kararlarla bu işler yürümez. Hele hele Fenerbahçe gibi bir kulüpte hiç yürümez..

Birilerinin Fenerbahçe’nin büyüklüğünü Pereira’ya anlatması lazım. Burası Olympiakos kulübü değil!

Gökhan Gönül’ün sakatlığına da takık kaldım. Tedavisi yapıldı, iyileşti ve kulübeye giriyor. Peki neden ilk onbirde yok! Eğer Gökhan sağlamsa onbirde oynar, Şener ise yedeği olur.

İyi bir Gökhan’ın sağ kanatta neler yaptığını ve takıma olan katkısını söylememe gerek yok.