Fenerbahçe ’den Rize ’de 5 çayı

Rizespor maçın hemen başlarında Yaakoubi’nin golüyle öne geçerken, Fener savunması ile kalecisi Volkan biçare kalarak seyreden oldular. Sow’la gelen Fenerbahçe birinci golü maçı eşitlerken, Moussa Sow’un klasikleşmiş röveşata golünün bu maçta da bir tekrarını daha izledik. Böylesi güzel ve şık golleri izlemek gerçekten seyredenleri mest ediyor. Dün gece galiba Moussa’nın gecesiydi.

Attığı gollerle bir türlü doyuma ulaşadı. Yetmedi, üçüncü Fenerbahçe golünü kafayla Rize kalesine yollayınca maçın skoru da belli olmaya başlamıştı. Ayrıca Sow attığı birbirinden güzel gollerle maçın adamı olduğunu ilan etti. Aatıf’la gelen dördüncü gol ise gerçekten kalite kokuyordu. Aatıf’ın kaydettiği 4. golden sonra Rizespor maça havlu atar gözüktü. Perdeyi İsmail kapattı.

Advocaat’a gelecek olursak, elindeki mevcut kadronun tamamını değişik maçlarda kullanmaya başladı. Skrtel’i de oyundan alarak derbiye saklamış olması akılcı bir karardı. Hikmet Karaman’ın Rizesi ise atmış olduğu karamboldeki golden sonra maçı kazanma adına herhangi bir varlık gösteremezken, Fenerbahçe karşısında beyaz bayrak salladı.

Fener kazanma serisine devam ederken, Beşiktaş derbisi çok önemli olaylara sahne olacak. Eğer Fenerbahçe kazanan olursa ligin zirvesi de bir hayli neşeli olacağa benziyor. Ben böylesine seyretmiş olduğum Fenerbahçe’yi zevkle izleyip kalemimi oynatırken, Sarı-Lacivertliler’in de Rize’de gülerek eğlenerek maç kazandığını zannediyorum.

Fener lige kötü başladı ama şimdilerde de o kadar iyi görüntüler veriyor ki, ister istemez taraftarını da mutlu ediyor. Fenerbahçe’de bana göre gollerin dışında Mehmet Topal’ın arzulu ve istekli futboluyla gol pasları ayrı bir güzellikteydi.