Fenerbahçe en önemli rakibi yendi

Evinde en son olarak Gaziantep’i yenen Fenerbahçe’de son dakikalarda gelen gol üç puanı getirse de, özellikle ikinci yarıda oynanan futbol Sarı-Lacivertli camiayı mutlu etmemişti. Geçtiğimiz sezon ligin en zor gol yiyen takımlarından olan Fenerbahçe’nin bu sezon ligde ilk beş haftada kalesinde en çok gol gören beş takımdan birisi olması ve dün akşamki rakibi de Hollanda liginin en zor gol yiyen takımı olunca maç öncesi kafalarda ister istemez soru işaretleri vardı. Fenerbahçe’nin Hollandalı hocası Advocaat ise çok iyi tanıdığı rakibi karşısına cezalı olan Volkan Şen’in yerine Sow’u tercih edip Gaziantepspor karşısında oynayan bildiğimiz kadrosu ile maça başlamayı yeğledi. 

Oyunun ilk yarısının ilk onbeş dakikası içinde istekli ancak etkisiz bir oyun ortaya koyan Fener, Lens’in baskısı ile kaptığı top sonucunda Emenike’nin çaprazdan sert vuruşu sonucunda hiç beklemediği anda golü buldu. Ardından da ilk yarı bitene kadar sahada savaşan ve Feyenoordlu hücum oyuncularına hiç pozisyon vermeyen bir Fener izledik. Bu yarıda Lens rakip savunmayı oldukça zorlarken Bu kanatta Van der Wiel ise kendisine gereken desteği vermedi. Fenerbahçeli orta alan oyuncuları çok koşmalarına rağmen hücumdaki arkadaşlarını rakip savunmanın arkasında top ile buluşturamadılar. 

İkinci yarıda Josef ve Lens ile üç gol pozisyonundan yararlanamayan Fenerbahçe, savunmasının hataları sonucunda rakibine de iki önemli gol fırsatı vermesine rağmen bu önemli maçtan üç puan ile ayrılmayı bildi. UEFA hakem kurulu maça, en deneyimli hakemlerinden biri olan İsveçli Jonas Eriksson’u vererek işi sağlama aldığını gösterdi. İsveçli hakem dün akşam çok önemli bir hata yapmadı ancak taktir haklarını genelde misafir takımdan yana kullandı. 26. dakikada Lens’e kayarak yaptığı sert müdahale için El Ahmadi ye gösterdiği sarı kart doğruydu ancak Fenerbahçe adına avantaj oynatmayarak hata yaptı. 28. dakikada topsuz alanda Heijden’in rakibi Emenike’ye yaptığı faulu görmeyerek hata yaparken Emenike’nin de sinirlenerek sarı kart görmesine neden oldu.