Fenerbahçe fişi ilk yarıda çekti

Cocu’nun gidişinden sonra Fener bambaşka bir kimliğe büründü. Önce G.Saray derbisindeki iyi futbol ve skorun 2-0 dan 2-2 ye gelmesi, sonra Anderlecht karşılaşmasında alınan zafer ve dün akşam da Alanya karşısında özlenen galibiyete ulaşmak. Hem futbolculara, hem taraftara, hem de yönetime bu skor ilaç gibi geldi. 

Fener’in lideri Valbuena. Koeman’ın ısrarla forma verdiği Fransız star dün yine çok olumlu işler yaptı. Topları olumlu kullandı, takımını atağa kaldırdı. Gollere asist yaptı. Bu da gösteriyor ki; Coco’nun göremediği ve kulübüye hapsettiği Valbuena, Koeman ile parladı. Hollandalı hocanın bir olumlu hareketi de cezalı Jailson’un yerine Isla’yı oynatması. Bu futbolcu hem Jailson’un yerini doldurdu hem de Alanyaspor’un ataklarını başarılı bir şekilde kesti. Isla bundan sonra bu bölgede uzun süre oynayacak. 

Maçın dizginlerini elinde tutan Fener, Ayew’le fileleri havalandırırken rakibin direncini de kırdı. Bu golle iyice rahatlayan Kanarya taraftarın da desteğiyle oyunu Alanya’nın sahasına yıktı. Fener’in bir diğer etkili ismi de Frey’di. Hem gol attı, skoru 2-0’a getirip takımını rahatlattı hem de defansına gelip top çıkarttı. Frey her geçen gün takımına alışıyor ve taraftarın gözüne giriyor. 

İkinci yarı Fener oyunu rölantiye alınca Alanyaspor baskı kurmaya başladı. Bir pozisyonda kaleci Harun yüzde yüz golü kurtardı. Slimani yine etkisizdi, Fenerliler’i hayal kırıklığına uğrattı. Son üç maçta çok yorulan Valbuena’nın kenara alınması doğruydu. Fener rakibin fişini ilk yarıda çekerken uzun zaman sonra ligde galibiyetle tanıştı bir nebze olsun ligin alt sıralarından kurtuldu. 

Alanya için tehlike çanları çalıyor, takımın yeni hocası Sergen Yalçın dün trübündeydi. Bundan sonraki maçlarda sahada olacak, ancak işi çok zor.