Fenerbahçe hak ederek kazandı

UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları çekildiğinde en zayıf takımı olarak gösterilen, ancak  oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar ile herkesin beğenisini kazanan Norveç takımı Molde karşısında yağışlı bir havada oldukça ağır zemin de oynamak zorunda kalan Fenerbahçe oyunun ilk yarısında etkili oynamasına rağmen Fernandao, Nani ve Alper’i top ile buluşturmakta zorlandı. Kanarya, Ozan ve Josef ile gol pozisyonlarından yararlanamadı. 

Ağır ve ıslak zemin iki takımın da özellikle pas trafiğini olumsuz yönde etkiledi.

Oyunun ikinci yarısında da orta alanda daha hakim gibi görünen Fenerbahçe, Fernandao ve Nani’yi rakip ceza alanı içinde etkili olacak pozisyonlara sokmaya çalışırken, isteğine Alper Potuk’un güzel ortasına Fernandao’nun harika kafa vuruşundan kazandığı gol ile kavuştu. Ozan Tufan’ın 84’teki golü ise galibiyeti perçinledi. Böylece Sarı-Lacivertliler gruptan çıkma şansını 10 Aralık’ta Kadıköy’deki Celtic maçına bıraktı.

Kanarya aldığı bu galibiyetle pazartesi günü Saracoğlu’nda oynayacağı Trabzonspor maçı öncesinde moral buldu.

Volkan Demirel’in yerine Avrupa Kupası maçlarının kalecisi Fabiano ile başlamayı tercih eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, savunma dörtlüsünde değişikliğe gitmezken, orta alanda ise gribal enfeksiyon nedeniyle Mehmet Topal’ın formasını Ozan Tufan’a verirken, hücum hattında ise gol umudu olarak Fernandao’yu sahaya sürdü ve Van Persie’yi yedek kulübesinde ilerleyen dakikalarda hamle oyuncusu olarak bekletmeyi tercih etti. Oynadığı her maçta takıma hareket getiren Volkan Şen’in ise ilk onbirde yer bulamamış olması Pereira adına tartışmaya açık bir tercihti.

Çek hakem Zelinka ise kontrolsüz temasların olmasına olanak sağlayan kaygan zemine rağmen faul kararlarında ve disiplin uygulamalarında hata yapmadan başarılı bir yönetim gösterdi.