Fenerbahçe için çok zor bir sezon

Fenerbahçe her sezon başı yapmış olduğu önemli transferlerle kendinden çok söz ettirirdi. Gazete sayfalarının manşetlerinden düşmezdi. Ama bu sezon başı bakıyoruz ki, transfer ataklarından henüz herhangi bir söz yok. Üstüne üstlük kaleci Volkan Demirel’le başlayan oynamış olan bütün savunma oyuncularının yok olup gittiğini gördük. Gökhan Gönül’ün transferinin arap saçına dönmüş olması hala merak konusu. Gökhan çok büyük bir ihtimalle Fenerbahçe’ye veda edecek. Umarız bu düşüncemiz gerçekleşmez.

Alves yok, Ba yok, Kadlec yok.. Caner zaten çoook önceden ipleri koparıp gitti. Nasıl bir savunma tekrardan oluşacak ve bu oluşacak olan defansla önümüzdeki ay Şampiyonlar Ligi’nin ön eleme maçları başlayacak. Bildiğimiz duyduğumuz kadarıyla şimdilik Sivasspor’dan Aatıf transfer edildi. Bir de alt yapıdan Uygar ve Ramazan’la sözleşme yapmışlar.

Nani’nin yurt dışına transfer olması gündeme gelip gelip gidiyor. Van Persie için de aynı şeyler söylenebilir. İyi güzel de, Fenerbahçe’nin hiçte alışık olmayan transferdeki bu hal ve gidişi nasıl bir iyimser görüntü çizecek, bekleyip göreceğiz. Geçtiğimiz yıllarda verilen transfer ücretleri bu sezon için asla geçerli değil. Pozisyona göre 10 milyon euronun üzerinde harcama yapamayacak. Belki de Fenerbahçe yönetimi transfer sıkıntılarıyla ilk kez böyle bir dönemin içine girecek.

Kısacası Şampiyonlar Ligi ön elemeleri Fenerbahçe adına ligdeki başarısından daha önemlidir. Bu maçlara kısa dönem kalmışken F.Bahçe ne yapıp etmeli, ilk önce iyi bir kaleciyi sahiplenmelidir. Volkan Demirel’in bel ameliyatı ilerisinde nasıl bir kalecilik performansı göstereceği merak konusu. Çünkü iyi biliyoruz ki, bel ameliyatları kalecilere genellikle kabus olur. Fenerbahçe’nin bu sezon için ben işinin hiçte kolay olduğunu zannetmiyorum. Umarım benim olaya kötümser bakmam yanıltır. Başarılı bir sezon geçirmesiyle birlikte Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını da kazanır. Ben de pardon pardon diyerek, yanıldığımı ifade ederim.