Fenerbahçe için kayıp bir sezon

Fenerbahçe çok kötü bir sezon geçirdi. Sezon başında Teknik Direktör Pereira ile yola çıkıldı. Sonra baktılar ki olmadı, hemen Advocaat değişikliğine gidildi. Ama onun da gelmesi Fenerbahçe’ye hiçbir çare olmadı. Advocaat’a bir bakıma da hak veriyorum. Geçmişteki serzenişlerinde “Fenerbahçe takım olarak yetenekli ve yeterli futbolculara sahip değil” demişti. Nitekim de haklı çıktı!

Aklıma Ozan Tufan geliyor. Milli Takım’ın vazgeçilmez oyuncusu Fenerbahçe’de bir oynadı, bir oynamadı. Zaman zaman  kulübeye mahkum oldu. Hücum ağırlıklı düşüneceğimiz futbolculardan Emenike’nin ne yaptığı belli değildi. İki arada bir derede gol attı, kendi mutlu oldu ama taraftarlar mutsuz kaldı.

Van Persie ise “Uçan Hollandalı” lakabının çok uzağında kaldı. Ona ödenen paraların hakkını hiç vermedi. Son deplasman Adanaspor maçına bile sakatlığını bahane ederek gitmedi. Böylesine gönülsüz bir futbolcudan verim beklemek imkansız hale gelmişti. Zaten o verim de alınamadı...

Fernandao zaten sakat olup, bir kenara çekildi. Ne olduğu belirsizleri yaşamaya başladı. Önemli isimler böyle kötü performans ortaya koyunca Sarı-Lacivertli renklere gönül verenlerin beklediği başarı gelmedi.

Ligi üçüncü bitirmiş olmaları bile Fenerbahçeliler’i mutsuz ederken,  biçare takım Avrupa Ligi’ne 2 ön elemeyle katılma hakkını kazandı. 

Eğer önümüzdeki sezon adam gibi takıma yararlı olacak futbolcuların transfer edilmezse Aykut Kocaman değil Mourinho gelse, başarılı olması mucizelere kalır. Yani buradan da bunu yönetime hatırlatmak isterim. Transferde ince elenip sık dokunacak, Fenerbahçe’yi ileride zor durumda bırakacak hiçbir hataya yer verilmeyecek.

Galatasaray’ın da Fenerbahçe’den pek bir farkı yoktu. Benzer sorunlarla bir sezonu tamamladılar. Onlar da dördüncülükten memnum kalmadılar.

Trabzonspor zaten bekleneni yıllardır veremiyordu. Bu sezon da bir şey değişmedi ve Bordo-Mavililer finişi hüsranla yaptı.

Beşiktaş ise anasını ak sütü gibi helalinden ortaya koyduğu futbolla, taraftarının desteğiyle, hak ederek, alkışları alarak şampiyon oldu. Biz de şampiyonu kutlarız.