Fenerbahçe kendi gerginliğine yenik

Fenerbahçe puan farkıyla Galatasaray derbisinde rahatlığını kaybetmiş şekilde sahadaydı. Kaybetsen bir şey olacağı yok... Ama bu gerginlik niye? Biz Galatasaray’ın daha gergin ve stresli olacağını düşünürken başta Emre Belözoğlu, zaman zaman da Fenerbahçeli futbolcular gerginliğin içine düştüler.

Ne kadar gereksizdi.

Maçın daha dokuzuncu dakikasında Sneijder’le maç başında atılan erken gol vardı. Daha sonrasında da Drogba’nın direkten dönen topu...

İlk 45, Galatasaray’ın üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçe ise pozisyon bulmakta olağanüstü derecede zorlandı.

Maçın son dakikalarında Melo’yu oyundan atan Bülent Yıldırım, bana göre oldukça gecikmiş bir kararı uygulamış oldu. Bu kadar hakem korumasıyla oynayan bir futbolcu ben hayatım boyunca görmedim! Agresiflik onda... Hakemle konuşmak, sürekli itiraz etmek onda... Tahrik etmek de onda... Ama her şeye rağmen Galatasaray, Fenerbahçe’den çok daha üstün gözüktü. Futbolun geneline bakacak olursak kalite yoksunu bir derbi izledik.

Fenerbahçe neden kendi puan avantajını kullanamaz oldu ki? Neden bu kadar gergindi ki?

Anlamakta çok zorlanıyorum!

Hakem kartlarının havada uçuştuğu bir derbiyi son yıllarda görmemiştim...

Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlanır dediğimiz zaman bile oyunu kazanma adına değil de sanki beraberlik ona yetermiş gibi oynadı; ki öyleydi zaten. Ancak bunu bile beceremediler!

Kısacası Fenerbahçe, Emenike’yi ileride yalnızlığa mahkum etmiş; Galatasaray’a karşı akın yoksunu içinde kalmış bir görüntüdeydi.

Fenerbahçe puan avantajını Galatasaray derbisinde kullanamadı ve sahadan boynu bükük ayrıldı. Halbuki Fenerbahçe takım olarak bu puan avantajını sakin, rahat, oyunu ayağa oynayanarak, pas yüzdesi yüksek olarak oynamaya çalışsaydı; inanıyorum ki Galatasaray karşısında kaybeden olmazdı. Belki kazanan da olmazdı ama puan avantajını daha arttırmış olurdu.

Ben Fenerbahçe’de Emre’nin bu kadar agresif olmasını kabullenemiyorum. Fenerbahçe’nin en büyük özelliklerinden bir tanesi nedir? Caner soldan gidecek, sol kanat bindirmelerini yapacak; aynı şekilde Gökhan da sağdan bindirecek. Ama hiçbirisi yapılmadı.

Bir de Fenerbahçe’de Moussa Sow diye bir oyuncu var! Goller atıyormuş. Atsın bana ne!..  Ama bu kadar da vurdum duymaz, misafir gibi sahada dolaşmasını da hazmedemiyorum.