Fenerbahçe kolay ve farklı kazandı

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’nda kendi sahasında misafir ettiği Adana Demirspor’u farklı geçti. Ancak şunu da gördük ki Adana Demirspor, Fenerbahçe’nin bu kupada rakibi olabilecek şiddette bir takım değildi.

Janssen’in gol pasını Mehmet Ekici bomboş durumdayken dışarı attı. Bu kaçırdığı gol Mehmet Ekici kalitesindeki bir futbolcuya hiç yakışmadı. Şener kanat akınını iyi kullandı. Verdiği pası Alper Potuk gole çevirerek Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Janssen’in bireysel becerisiyle ikinci gol de Adana Demir ağlarına gitti.

Adana Demirspor takımı savunma yoksunu olurken açık futbol oynama isteği elbette Fenerbahçe’nin arayıp da bulamadığı ikramdı. Valbuena, Hasan Ali’nin üçüncü Fenerbahçe golünü attıran pasın mimarıydı. Mehmet Ekici sakatlığı tam geçmemiş ki hiçbir darbe görmeden tekrar sakatlanıp yerini Aatıf’a bıraktı. Alper’in kafa şutuyla Fener golleri dörtledi.

Valbuena Alper’e bir gol daha attırdı, bu şekilde fark 5’e çıkarken Alper Potuk da attığı 3 golle maçın adamı oldu. Genç Ahmethan’ın golü de onun için çok iyi oldu. Fenerbahçe’nin farklı kazanması elbette moral açısından olağanüstü güzellikteydi. Kasımpaşa karşısında oynanacak olan lig maçı ise asla kupa maçına benzemez.

Çünkü Kasımpaşa, Adana Demirspor gibi açık futbol oynamaya özen göstermez, sahada puan ve puanlar alabilmek için mücadele sergilemek isteyecektir. Onun için hem Fenerbahçeli futbolculara hem de Teknik Direktör Aykut Kocaman’a Adana Demirspor galibiyetinin Kasımpaşa karşısında rehavete sebep olmamasını dilerim.