Fenerbahçe kötü başladı

Şampiyonlar Ligi’nden 3. ön elemeden veda ederek hayal kırıklığı yaratan ve bu başarısızlığın ardından geç de olsa doğru bir karar ile başarısız Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe, hafta arasında UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı  farklı galibiyet sonrasında Süper Lig’deki ilk maçında istediği başlangıcı yapamadı.

Grassophers ile Başakşehir arasında hem kalite hem de takım olabilme adına önemli farklar vardı. Advocaat, Başakşehir karşısında oyuna, hafta içindeki kadrodan Aatif ve Fernandao’yu yedek kulübesine gönderip Avrupa maçlarında cezaları süren Alper ve Volkan Şen’i ilk onbire alarak başladı. Böylece Van Persie ve Fernandao’dan sonra bu sezon santrfor oynayan 3. isim Emenike oldu. İlginç olan ise yedek kulübesinde bir tane bile orta alan oyuncusunun bulunmamasıydı.

Başakşehir ise erken bulduğu gol sonrası savunmada kapanmayı yeğledi. Oyunun ilk yarısına fırtına gibi giren Başakşehir, Fenerbahçe savunmasının hatalı dizilişini değerlendiren  Mossoro’nun güzel vuruşu ile golü buldu. Emre’nin atılması ile oyunu iyice rakip ceza alanına yıkan Fener istediği golü bir türlü bulamadı. Fenerbahçe maç boyunca lider bir oyuncunun eksikliğini çok fazla hissetti.

Yeni neslin iyi hakemlerinden FIFA kokartlı Ali Palabıyık bu sezona Avrupa’da başarı ile yönettiği 3 tane Avrupa Ligi maçı ile iyi bir başlangıç yapmıştı. Dün gece de Ali Palabıyık bazı kart hataları yapsa da kötü bir maç yönetmedi. İlk yarıda Fenerbahçeli Alper’in topu  rakip ağlara gönderdigi pozisyonda Alper az farkla da olsa ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakem Ekrem Kan’ın ofsayt bayrağı doğruydu. Top ile bilerek eli ile oynayıp umut vadeden bir atağı kesen Emre Belözoğlu’na sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Fenerbahçeli Skrtel’e gösterdiği sarı kart doğruydu. Rakibine kastı olarak tabanı ile vuran Emre Belözoğlu'na gösterdiği kırmızı kart doğruydu. Hakemin Mehmet Topal’a gösterdiği kırmızı kart için de hiç kimse “Niye gösterdin?” diyemez.