Fenerbahçe kötü yönetiliyor

Şike meselesi ve aldığımız ceza Fenerbahçe’nin kötü yönetildiğinin nedeni değil, olsa olsa sonucu. Bir takım hem kötü yönetilir, hem de yönetiminde kifayetsiz muhterisler olursa galiba bu ihtirasın sonucu şike gibi kirli işlere tevessül etmek oluyor.

Bu yazımda şikeden değil, kötü yönetimin çok bariz başka bir sonucundan bahsedeceğim.

Sezon başında Fenerbahçe sol beke Michal Kadlec’i aldı; Kadlec, hem kariyeri hem de şimdiki performansı açılarından düzgün ve standart bir futbolcu ama sol arkada bir Roberto Carlos değil herhalde.

Fenerbahçe bu sene malum nedenlerden sıkıntılı bir dönem geçiriyor, bu sıkıntının geleceği de önceden belli idi, sıkıntının en önemli yansıması da parasal kriz, bu kriz muhtemelen uzun bir süre de devam edecek, takım her kuruşunu hesaplayarak harcamalı.

Tekrarlıyorum, Kadlec düzgün ve standart bir futbolcu ama aynı mevkide Hasan Ali gibi bir milli futbolcu zaten var, Caner’in de o mevkide çok iyi oynadığı, özellikle hücuma katkısının çok önemli olduğu malum.

Son Romanya maçı Caner’in o mevkide ne kadar parlak olabileleceğinin kanıtı.

Elimizde aynı mevkide çok parlak, milli takımda oynayan iki eleman varken para verip bir yabancı almanın, yabancı kontenjanı meselesini de bir düşünün, gereği acaba ne idi?

Bu tür anlamsız, gerçekten gereksiz transferleri işittiğimde, ne yalan söyleyeyim, aklıma bu transferlerde kimler aracılık yaptı, kimler ne kadar komisyon aldı gibi Fenerbahçe’ye hiç yakıştıramadığım, konduramadığım dedikodular geliyor.

Duyduğumuza göre şimdi de Kadlec gönderiliyormuş.

Neden mi?

Caner’in Romanya maçındaki süper performansı nedeniyle.

Peki siz Fenerbahçe yöneticileri, Caner’in zaten çok parlak bir sol bek olduğunun bugüne dek farkında değil miydiniz?

Bir takım iki ay önce transfer ettiği bir oyuncuyu, futbolcunun bir hatası olmaksızın gönderiyor ise,  o yönetime bundan sonra kim güvenecek?

Meselenin özü yanlış, gereksiz bir transfer değil, takımın çok kötü yönetiliyor oluşu.

Şike çirkinliği de, yanlış transferler de hep kötü yönetimin sonuçları. 

Kadlec örneği küçük ama öğretici bir örnek.

Fenerbahçe kurumsal olarak çok büyük bir takım ama şimdiki yöneticileri gerçekten kifayetsiz muhteris.