Fenerbahçe Nani ile kazandı

Sezona 2’de 2 yaparak başlayan Antalyaspor’a karşı Sarı-Lacivertliler kendi evinde puan kaybetmek istemiyordu. İlk yarının son bolümünde oyunu kenarlara taşıyan Fenerbahçe golü buldu. Eskişehir maçında da  Fenerbahçe’nin yine ilk yarının sonunda tempo artırarak gol bulması enteresandı. Fenerbahçe ilk 45’de beklenen pozisyonların ve temponun çok gerisindeydi. Devrenin son 5 dakikasında Fenerbahçe vites yükseltti.  40- 47 arası bir anda skor 3-0 a gidebilirdi.

Antalyaspor’da Eto’o çok hareketli olsa da topla 3. bölgede hiç buluşamadı. Eto’o’ya Kjaer çok yakın oynadı, sahanın neresine giderse ensesinde Kjaer vardı, bunda da başarılı oldu.

İlk yarıda sağ tarafdan bir cılız atağın dışında poziyon da vermedi Fenerbahçe. Takımda bir tek sırıtan oyuncu stoper Ba idi. Bu takımın stoperi asla ve asla olamaz. Diego ve Nani serbest oynadılar. Mehmet Topal da bütün arkaya düşen topları süpürdü.

Mutlak gol şansından önce Nani ardından Diego sonuç alamadı. Önce soldan sonra sağ kanattan tehlikeli geldı Fenerbahçe.. İlk yarının son bölümünde baskıyı arttırdı. Van Persie’nin nefis ortasında Nani kafayla golü yaptı. İki yıldızın ortaklığı golü getirdi. İlk yarının son bölümünde oyunu kenarlara taşıyan Fenerbahçe golü buldu. Van Persie’ye ayrı bir sayfa açmak lazım. Gerçekten Premier Lig’de 100 gol barajını aşmış ender 4 golcüden biri olduğunu bu maçta yaptığı adam eksiltme ve asistiyle maça gelen herkesi kendine hayran bıraktı. Fernandao ise Diego’nun kucağına kendini teslim edince  gol bölgelerinde etkisiz kaldı.

Fenerbahçe ikinci yarıya kendi alanına çekilerek ve temkinli başladı. Oyunu geride kabul etmesi Antalyaspor’un daha çabuk orta alanı geçip oyunu Fenerbahçe’nin sahasına yıkmasına neden oldu. Emrah, Guilherme, Jazareviç, Eto’o ile skoru eşitlemeye çalıştılar. Yine müthiş futbol zekasıyla Van Persie uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. Volkan, Fernandao değişikliği oyuna hareketlilik getirdi. Antalyaspor’un kaleyi bulan ilk isabetli şutu gol oldu. Kadlec hatalı müdahale yapınca Guilherme de bekletmeden  vurdu skoru eşitledi. Neyseki Nani vardı ve 3 puanı alan adam oldu.