Fenerbahçe nihayet kazandı

Fenerbahçe bıçak sırtında bir maça çıktı. Sivas karşısında etkili ve baskılı oyuna başladı. Belki de çok pozisyon bulamadı ama bir pozisyon buldu, onda da Dirar ayağının içiyle sert ve temiz bir plaseyle Fenerbahçe’yi öne geçiren golü kaydeden oldu. Büyük takım futbolcularını böylesi psikolojik bir durumda, ortaya koyacakları futbol her zaman merak konusu olmuştur.

Tüm Fenerli futbolcular ilk yarıda, oyun disiplininden kopmadan, takım savunmasıyla birlikte, çabuk, hücumda çoğalan, rakibine üstünlük sağlayan gözüktü. İlk yarıdaki istekli ve arzulu futbol sergileyen Fenerbahçe, geçmiş maçlardaki durağan ve silik futbolundan uzaklaşarak bir gol attı ve bu attığı golle ilk yarıyı noktalamış oldu. Sivasspor son haftalardaki başarılı futbol ve kazanan takım olarak yüksek moralle Fenerbahçe karşısına çıktı, son 5 maçta 4 galibiyet alan Sivasspor maçın ilk yarısında beklenen futbolu sergileyemezken, Fenerbahçe karşısında da pozisyon bulmakta bir hayli zorlandı.

İkinci yarının hemen başında Bifouma ile Sivasspor maçı eşitleyen golün sahibi olurken, Fenerbahçe kalesinde görmüş olduğu bu golle adeta şok yaşadı. Hemen ardından şokdan çabuk kurtuldu ve maçı domine ederek galibiyete ulaşan taraf oldu. Janssen’in Sivas kalesi dibinden kafayla kaçırmış olduğu gol saç baş yoldurdu. Hemen ardından oyuna giren Soldado ikinci Fenerbahçe golünü atarak tekrar Fenerbahçeyi öne geçirdi.

Sivassor’un golünü kaydeden Bifouma hakeme itirazından gereksiz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Nihayet Roberto Soldado’nun üst üste attığı golleri gören olduk. Üçüncü  ve dördüncü Fenerbahçe gollerini de atarak hem kendisi hem de Fenerbahçe moral bularak skora koştu.