Fenerbahçe rahat değil

Bursasporlu taraftarların Volkan için 'vatan haini' diye bağırması tribünlerden gelen çirkin tezahüratın bitmeyeceğini gösteriyor. Futbolcuların son derece ağır sözlerle moralinin bozulmak istenmesi kime ne fayda sağlar, bunu yapan insanların bu kadar acımasız, bu kadar gaddar olduklarına inanmıyorum. Sadece empati diyorum. Lütfen empati! 

Şenol Güneş'in Volkan Demirel ile ilgili yaptığı açıklamalar bunda etkili oldu mu? Bence evet. Şenol hoca 'Eğer sahadan ayrılırsanız olayların önünü açarsınız' sözleriyle tavsiyelerde bulunmak istedi. Doğrudur ama bu açıklama o hafta maçınızın olduğu kaleci ile ilgiliyse tribünleri olumsuz motive etmekten başka işe yaramaz. Şenol hocayı anlıyoruz ama öğretmen olarak, yılların teknik adamı olarak bu gerçeği atlamamalıydı.

Bursa-F.Bahçe karşılaşması bu sezon izlediğim en keyifli maçlardan biriydi. Temposuyla, mücadelesiyle, taktik uygulamalarıyla nefesleri kesti. Toplam 30 şut çekildi, 3 şuttan biri kaleyi buldu. Ceza sahasına toplam 53 orta yapıldı. Her an aksiyon vardı, hop oturup hop kalktık. İki ekip de 2'şer puan kaybetti ama aslında birer puan kazandılar. Böyle sonuca herkes razı olur. Oynayan da seyreden de maçtan zevk aldı. Tribünlerin dolu ve ateşli olmasının da katkısı büyüktü. Özlemiştik. Teşekkürler Bursa teşekkürler F.Bahçe.

Deplasmanlarda sıkıntı çeken Fenerbahçe'de İsmail Kartal bu konuya daha çok kafa yormalı. Özelikle Emenike'nin oyunu daha ciddiye alması sağlanmalı. Takım oyununu ona yeniden hatırlatmak gerekli. Fikstür avantajı, maçlar oynanmadan belli olmuyor. Onun için kimse; geriye kolay maçlarımız kaldı, biz zaten çok iyiyiz falan diye rahatlamasın. Hele hele bambaşka bir heyecanla ve kollektif bir dinamizm içinde oynayan Beşiktaş gibi bir rakibiniz varsa. Dikkat!

Kalbi temiz çocuk Caner'in oyundan alınırken sert tepkiler göstermesini hırsına bağlıyorum. İsmail hoca yapıcı yorumlarıyla olayı bir anda gündem olmaktan çıkardı. Caner de hatasını anlayıp erken özür dileyerek, futbolun dışında başka olaylarla anılmanın önüne geçti. Caner'in oyundan alınması gerekiyordu. Hocası doğru yaptı. Caner 2. sarıdan atılabilirdi. Böyle durumlarla başa çıkabilmek için oyuncuya mutlaka mental destek verilmeli.

Galatasaray'da ise durum vahim. Cesare Prandelli'nin takımın ne zaman düzeleceği konusunda bir fikri yok. Teşhisi koyamamış, tedaviyi yapamamış. Belirsiz bir serüvene girmek istemeyen G.Saray yönetimi de İtalyan çalıştırıcıyı kovmanın yolunu arar gibi. Mevcut yönetim tazminat çok ağır diyor. Bir önceki yönetim ise Prandelli'yi yollamak kolay biz aracı olur hallederiz, siz karar verin diyor. Yaptıkları hatayı pişkince savunuyor. İki aday beklemede Tugay Kerimoğlu ve Hikmet Karaman. Fenerbahçe'de göreve gelirken İsmail Kartal'a verilen medya desteği şimdi Hikmet Karaman için veriliyor. İlginç!