Fenerbahçe rahat kazandı

Geçtiğimiz perşembe akşamı zorlu Molde maçında oynadığı iyi oyun ile hem üç puan hem de moral bulan Sarı-Lacivertliler şike tartışmaları nedeniyle son dönemde hep gergin karşılaşmalar yaptığı Trabzonspor karşısında ilk yarıdaki oyunu ile üç puanı almasını bildi.

Süper Lig’de oynadığı maçlarda  iyi sonuçlar almasına rağmen ortaya koyduğu performans ile taraftarlarını pek mutlu edemeyen Fenerbahçe’de teknik direktör Pereira’nın ilk 11’de bazı oyunculara olan takıntısı bu maçta da devam etti.

Molde maçının başarılı oyuncuları Fernandao ve Ozan Tufan yine ilk onbirde forma şansı bulamadılar.

Oyuncu kalitelerine baktığımız zaman Fenerbahçe takımının çok daha usta oyunculardan kurulu olduğunu hatta Sarı-Lacivertliler’in yedek kulübesindeki oyuncuların bile Trabzonspor’un ilk 11’inden daha kaliteli oyunculardan oluştuğunu söyleyebiliriz.

İlk yarının başlarında biraz tutuk gibi görünen Fenerbahçe, Diego ve Alper ikilisinin usta paslaşmalarına Nani’nin harika vuruşu sonrasında oyun üstünlüğünü iyice ele geçirdi ve her iki taraftan geliştirdiği ataklar ile rakibini bunalttı .

Bordo Mavililer ise  genç oyuncusu Alper Uludağ’ın acemice yaptığı fauller sonrasında on kişi  kalırken Diego’nun altı pas üzerinden kaçırdığı gol saç-baş yoldurttu.

İkinci yarıda da baskılı oynayan taraf Fenerbahçe idi. Kanarya’nın Brezilyalı golcüsü  Fernandao 88’de ilk golün sahibinden gelen pası kafayla filelere gönderince Kanarya liderliği ele geçirdi.

Defalarca burada yazdım, her ne olursa olsun Ozan Tufan’ın bu takımda ilk 11’de oynaması gerekir ki ,Pereira’nın da bu inadından bir an önce vaz geçmesi Fenerbahçe’nin menfaatine olacaktır.  FIFA listesine girmeye hak kazanan bu sezonun başarılı hakemi Deniz Ateş Bitnel ,kariyerinin bu en önemli maçında sarı kart uygulamalarında bazı hatalar yapmasına rağmen genelde   başarılı sayılabilecek bir müsabaka yönetti. Trabzonsporlu Alper’e gösterdiği iki sarı kartta doğruydu.