Fenerbahçe SOS veriyor

Fenerbahçe son dönemlerde nasıl bir futbol sergileyerek maç kazanacak merak ediyorum. Lens’i bir kenara alırız, diğer futbolculara bakacak olursak, akıllara durgunluk verecek amatör takım futbolcuları gibi oyun anlayışı içinde kalıyorlar. Gaziantep lig sıralamasında dibe demir atmış ama zirveyi kovalamaya çalışan Fenerbahçe ağırlık koyacak, maçı kazanabilme adına futbol sergilemekten yoksun kaldı. Orta saha organizasyonu yoksa, gol yollarında pozisyon üretmesi de ne yazık ki imkansızlaşıyor.

Sefa’nın pozisyon takipçiliği sonu attığı golle maçın başındaki dakikalarda Gaziantep’i öne geçirdi. Ardından Alper’in orta pasına Lens’in şık golü ile Fenerbahçe skoru eşitlemiş oldu.

Ben hayretler içinde bir Volkan Şen seyrediyorum. Ne zaman rakip kaleye gol atacağını merak ediyorum. Bu kadar düşük gol verimi olan bir futbolcu ne işe yarar diye kendi kendime sormak istiyorum. Ama bir türlü çare bulamıyorum.

Sow’la kale dibinden kaçırılan Fener golü vardı. Ancak Fener’in bu oyun tarzıyla ileri uçla santrfor pozisyonunda kim oynarsa oynasın, genellikle konu mankeni olmak zorunda kalıyor. Sadece bu maç değil, sezonun başından bugünlere kadar hep ayrnı görüntüleri seyrettik. Gaziantep’te Ben Hatıra, yere düşerek topu kaybetmesi ile gol olacak pozisyonu da heba etmiş oldu.

Fener sıradanlaşmış bir görüntü sergiliyor. Futbolcular güvenlerini yitirmiş, “maç bir an evvel bitsin de sonuç ne olursa olsuna” yatmışlar. Durum böyle olunca da Fener büyük takım özelliğini ne yazık ki kaybetmiş görünüyor. Kısacası bu kadar kolay puan kayıpları büyük takım görüntüsüne asla yakışmıyor. Fenerbahçe bu gidişiyle lig sıralamasını 4’lerde 5’lerde bitirirse, öpsün başına koysun. Zira böylesine bir F.Bahçe izlemek, Fenerlilerin karaları bağlamasına yetiyor da artıyor bile.