Fenerbahçe tabela maçları oynuyor

Fenerbahçe’nin ligdeki durumu şampiyonluğa havlu atmış gibi. Hal böyle olunca da hedeflemiş olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nın şampiyonu olmak için uğraş vermek zorunda idi. Başakşehir karşısında seyrettiğimiz Fener iyi futboldan uzaktı. Ama 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı eşitleyecek pozisyonlara girip goller atarak enteresan görüntüler sahneledi.

Daha maçın başlangıç noktalarında Başakşehirli Adebayor’un gol şutu Volkan’dan döndü. Ardından Cengiz’in attığı kaliteli ve şık golle Başakşehir öne geçti. Aynı Cengiz dakikalar daha birinci golün hemen ardını gösterirken ikinci golünü atan oldu. Burada Şener’in ciddi hataları vardı. Fener tam şoka girecekken Ozan’ın attığı golle maça tutunmaya çalıştı. Epureanu’nun kafa şutu Fener kalesinin üst direğinden geri döndü. Başakşehir özellikle ilk yarı daha baskılı ve pozisyon üretmekte daha üstün taraf olarak gözüktü.

İkinci devre ise Şener’in orta topuna Van Persie’nin kafa golü ile Fenerbahçe maçı eşitlemiş oldu. Sarı-Lacivertliler’in özellikle performans üstünlüğü ve gol beklenen en önemli oyuncusu Lens bu maçta istenenden çok uzaktı. Özellikle rakibini geçmeye çalıştığı pozisyonlarda top kayıpları yaşaşan oldu.

Fenerbahçe farklı ve ilginiç, göze hoş gelmeyen futbol sergilemeye devam ediyor. Ama kazanma adına az da olsa pozisyon bulduğu zaman gol çevirince başarılı gibi gözüküyor. Kısacası Fenerbahçe iyi futboldan ziyade tabela maçı oynamaya çalışıyor. Hücumda çoğalamıyor, genellikle rakibini takım savunması ile karşılamaya çalışıyor. İlginç bir futbol anlayışı içinde. Böyle futbol göze hoş gelmez ama attığı gollerle tabelayı değiştiriyorsa fazla söylenecek söz kalmıyor bizlere. Maçın skoru bu şekilde bitince, Fenerbahçe kendi evinde oynayacağı rövanşa avantajı eline alarak oyunu noktalamış oldu.