Fenerbahçe taraftarı göreve

Fenerbahçe, ligimizin en tecrübeli ve yaşlı takımı durumunda. Son haftalarda takımdaki gözle görülür düşüşün ve moralsizliğin sebebi bu olabilir. Nitekim Emre Belezoğlu’na teklif edilen sportif direktörlük görevi veya Kuyt’ın kulağına fısıldanan antrenörlük yapması yönündeki tavsiye bu olgun kadronun gençleştirme operasyonuna uğrayacağının sinyallerini veriyor. Olması gereken de bu. Şu ana kadar Fenerbahçe gençlerden bir tek değer dahi üretemedi. Balıkesir’de kazanmasına rağmen kötü futbolu zemine bağlayan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın artık gerçekleri görmesi lazım.

Bu işin bahanesi çoktur, ancak geçerliği yoktur! Bakın G.Saray’ın çiçeği burnunda teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ne diyor; “Oyuncular bize göre şekil alır. Hata yapıyorlarsa bu, bizlerin bir şeyleri eksik bıraktığını gösterir. Bundan sonra iyi oynamayan oyuncu da varsa sebebi benimdir” sözleri olayın özetidir. Başkan Aziz Yıldırım’ın ‘biz paraları vermesek, nasıl şampiyon oluruz’ sözlerini ise hiç hatırlatmıyorum. Esas konu bu. Fener’de paralar düzgün ödeniyor. O halde ne oluyor da bu takım bir türlü beklenen futbolunu sergileyemiyor? Caner ve Gökhan’ın bindirmeleri de artık durumu kurtarmıyor. Emenike, Kuyt, Sow ortalarda gözükmüyor. İsmail Kartal ciddi anlamda tartışılır duruma geldi. Devre arasına kadar alınacak olumsuz sonuçlarda bu kriz daha da büyüyecek gibime geliyor.

Bu haftaki Sivasspor maçı gerçekten çok önemli, fikstür avantajından söz edilen Fenerbahçe için kolay görülen maçlar kabus gibi geçiyor. F.Bahçe patlama peşinde. Aman dikkat diyorum. Fenerbahçe seyircisine bu anlamda çok iş düşüyor. Hiç durmadan her koşulda takıma destek vermeliler. En küçük protestoda takımın psikolojisi iskambilden kale gibi yıkılır gider.