Fenerbahçe turu garantiledi gibi

Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar rakibine karşı olağanüstü baskılı futbol sergiledi. Özellikle ilk yarı itibariyle inanılmaz şekilde gol pozisyonları da buldu. Gol ümitleri bağlanan Fernandao en az 3 gol pozisyonu harcadı. Bir de Mehmet Topal’ın kale dibinden kafayla kaçırmış olduğu gol futbolcuların pozisyonlara dengesiz vuruşundan başka bir şey değildi.

Salih Uçan’ınyoktan var ettiği, Aatıf’ın takipçiliği Fenerbahçe adına karşılaşmada kaydedilen ilk goldü.

Fenerbahçe, Grasshoppers karşısında bu kadar silik bir görüntü veren rakibini, daha da farklı bir skorla yenmeliydi.

En azından ilk yarı 3-4 olması lazımdı ama fark 2. yarıda geldi. Kaçırılan Fenerbahçe gollerine üzülürken, 68’de oyuna giren Stoch’un akıllı gol vuruşuyla tur kapısını aralayan 2. gol geldi..

Grasshoppers’ın Fenerbahçe kalesine kayıtlara girecek her hangi bir gol pozisyonu göremedik. İyi ki Stoch oyuna girdi. Çünkü bu oyuncunun birbirinden güzel golleriyle Fenerbahçe turu garantiledi gibi.

***

Fenerbahçe’nin futbolcularımızı analiz edecek olursak, dün akşamki maçta bir kez daha gördük ki, Fernandao’nun bu takımda yeri yok. Van Persie hala hazır değil. Kısacası Fenerbahçe yenilenmiş olan teknik direktör görüntüsünde sakatlığı geçecek olan Volkan Şen’in de bireysel katkısı Sarı-Lacivertliler’in yolunu bir nebze açar.

Bu maçta Emenike her ne kadar iyi niyetli görüntü vermiş olsa bile aktif görüntüsünden biraz eksik görünse de girmiş olduğu pozisyonları gole çevirse üstüne düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmiş olurdu.