Fenerbahçe umuda tutuldu

Ligden düşen Karabükspor önünde Fenerbahçe, adeta idman maçı yaptı. Sarı-Lacivertli  ekip şampiyonluk umudunu son haftaya taşımak için galip gelmek zorundaydı. Fener’in bir hedefi de farklı kazanıp averaj düzeltmekti. Galatasaray’ın son hafta Göztepe’ye yenilmesini bekleyecek olan Kanarya, Başakşehir’in de Kasımpaşa’ya takılmasını bekleyip mutlu sona ulaşmayı hayal ediyor. 

Ev sahibi ekibin ikinci dakikada kendi kalesine attığı gol mücadeleyi başlamadan bitirdi. Karabük’ün direnci kırıldı. Fener tek kale oynayıp golleri ardı ardına sıraladı. Fernandao iki golle skora katkıda bulunurken, Aatıf ilk yarının skorunu belirledi. 

Fenerbahçe’de futbolcuları tek tek analiz etmeye gerek yok. Zaten karşısında rakip yok. Karabüklü futbolcular maç bitse de gitsek modundaydı. Sadece aralarında birkaçı farkın açılmasını önlemeye çalıştı. Fener de ikinci yarı ritmini düşürmedi, skoru arttırmak için çabaladı. Soldado da 5. kez Karabük ağlarını sarstı. 

Aykut Kocaman yeterli skoru elde ettikten sonra Fernandao’yu kulübeye çekti. İlk 11’de rotasyon yaptı. Oyuna giren Dirar iki dakika sonra rakibine faul yapıp sarı kart görüyor.Görüyor görmesine ama cezalı duruma da düşüyor. Bir hafta erken tatile çıkmak için bunu yapmasını ona hiç yakıştıramadım. Ama attığı golle bir nebze olsun kendini affettirdi. Janssen’in golü de averaja katkı yaptı. Dünkü maça baktığımız zaman tribünler bomboş. Hadi Karabük küme düştü ama zirveyi kovalayan Fener’in bile taraftarı yok. Bence Fenerbahçe’nin en büyük sorunu bu.

Şimdi Fener’de gözler son haftaya çevrildi. Hedef Konya’yı yenip, Galatasaray’ın Göztepe deplasmanında yenilmesini ve Başakşehir’in Kasımpaşa’ya takılmasını beklemek. Lider Cim-Bom’un yenilme ihtimali olur mu, bana göre çok zor.