Fenerbahçe’den Beşiktaş’a cevap

Fenerbahçe, Gaziantep karşısında öyle aman aman bir futbol sergiledi diyemeyiz. Yalnız maçı kazanma adına pozisyonları iyi değerlendirdi ve beklenen düzeyde maçı kazanan oldu. Volkan Şen’in maçın başında kaçırdığı golde dakikalar 5’i gösteriylordu. Kjaer’in atmış olduğu Fenerbahçe golünde Van Persie’nin de katkısının çok olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Gökhan Gönül’ün orta topunda Alper Potuk’un kafa şutu ile kaçan gol, bu futbolcunun topa karşı zamanlama hatasıydı. Van Persie’nin frikiğinden gelen ve Kjaer’in ayağına çarpıp direkten dışarı giden top eğer gol olsaydı Fener adına şans golü olurdu.

İkinci yarı başında Van Persie kalitesini hatırlatan takımının ikinci golünü skor tabelasına astı. Alves’in firikik atışının direkten dönmesi ise koskoca Fenerbahçe talihsizliğiydi. Yazık oldu bu güzel top vuruşuna. Van Persie kafa golüyle skoru üçlerken bana göre maçın adamı oldu.

Ligin bitimine üç hafta kala olağanüstü kaliteli futbol beklemek bana göre hayal olur. Ne diyoruz! Fener aman aman oynamadı ama 3 gol attı, 2 topu direkten döndü, Alper ve Volkan Şen’in kaçırdığı goller vardı. Bu kadar gol atıp pozisyonlara giriyorsan, o zaman kazanan takımı alkışlarsın. Biz de bu satılardan Fenerbahçe’yi bu maçta kazandığı için elbette alkışlamak zorunda kalacağız ve de öyle oldu. Gaziantepspor takım olarak oyunun başlarında birinci ve ikinci bölgelerde topu ayağa iyi kullanan olarak gözüküp üçüncü bölgede gol atması lazım olduğu yerlerde hiç varlık gösteremeyince Fenerbahçe’nin farklı kazanmış olduğu bu maçı da kabul etmek zorunda kaldı.

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş farklı kazanırken tek rakibi Fenerbahçe de aynı şekilde cevap verdi. Anlaşılan şu ki lig bitimine kadar bu yarış bu şekilde devam edecek. Biz de sonucu merakla bekleyeceğiz.