Fenerbahçe’den dramatik veda

Bu maçta ortaya koyuduğu futbolla Başakşehir hakkı ile kazanmış oldu. Karşılaşmanın başından sonuna kadar Fenerbahçe takımını baskı altına aldı. Volkan Demirel’in 4-5 tane mutlak gole izin vermeyen kurtarışlarını izlerken Van Persie’nin müsait pozisyonlarda topa çok kötü vurarak golleri kaçırdığını gördük. Emre, Başakşehir adına atmış olduğu golle takımını öne geçirirken Fenerbahçe  kalecisini Volkan Demirel’in bu golde büyük hatası vardı. Lens’in sert kesme ortasını Sow golle sonuçlandırınca maç eşitlenmiş oldu. Oyuna sonradan giren Holman Başakşehir adına ikinci golü atarken daha galibiyetin sevincini yaşamadan hemen sonrasında Ozan’ın Fenerbahçe golü gelince maç tekrar eşitlendi.

Karşılaşmanın normal süresi bu skorla berabere bitince uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da karşılıklı goller gelmeyince maçın sonucunu penaltılar tayin etti.

Penaltı atışları ilginç görüntülere sahne oldu. Sanki futbol maçında değil basket maçındaki skor ortaya çıktı. Finalde Josef de Souza son penaltıyı kaçırınca maçın da turun da galibi Başakşehir oldu.

Medipol Başakşehir o kadar sakin futbol sergiledi ki eğer kaleci Volkan Demirel’in 4-5 tane çok önemli kurtarışları olmasaydı maç da normal  süresinde onların lehine sonuçlanırdı.

Fenerbahçe bu sezon hedeflediği her kupada havlu atan gözüktü. Çünkü Fenerbahçe’nin orta saha kalitesi hiçbir zaman yeterli olmadı. Gol bölgelerinde ise herkesin çok şey beklediği Robin Van Persie başarısız kaldı. Hücumcuların takım oyunu görüntüsü içindeki yalnızlığa mahkum olmaları ancak Fenerbahçe’nin şansı ile gollere kavuşmasına olanak tanıdı.

Kısacası Başakşehir karşısındaki Fenerbahçe penaltılarla yenilgiye mahkum kaldı ve lige de Ziraat Türkiye Kupası’na da hüzünlü bir şekilde veda etti.