Fenerbahçe’den yeni yıl partisi

Fenerbahçe için Kayseri maçı kritik bir sınavdı. Galatasaray, Erciyes deplasmanında kazanınca üç puan şart olmuştu. Bir hafta önceki Karabük yenilgisinden sonra Saracoğlu'nda alınacak kötü bir skor ilk yarının bütün artılarını alıp götürürdü. Sarı-Lacivertli futbolcular bu atmosfer altında sahaya çıktı..

İlk yarının rontgenini çekecek olursak Fener oynadı, Kayseri gol yememek için direndi. Orta alanda Baroni ve Meireles yanyanaydı. Brezilyalı futbolcu, Portekizli arkadaşından daha iyi olduğunu göstermek için bütün topları kullandı. Olmadık yerlerden şut attı. Buna hiç gerek yoktu. Sow'un müsait durumda artistik gol atacağım diye rövaşata yapması da gereksizdi. Tüm hatlarıyla yüklenen Fener'in hedefi golü bulup galibiyete giden yolu gül bahçesine çevirmekti. Ama ilk 45 dakikada bunu başaramadılar..

İkinci yarıda Ersun Yanal'ın nasıl hamleler yapacağını bekledik. Yanal, soyunma odasında futbolcularına "İyi oynuyorsunuz. Arkanızdayım. Çıkın kazanın" demiş olacak ki, hiçbir hamle yapmadı. Yine Fener bastırdı. Gökhan'ın ortasında Kayserili futbolcunun eline çarpan top yüzde 100 penaltıydı. Bencil olmasına rağmen Fener'in en hareketli futbolcusu Cristian topu 90'a taktı ve "Örümcek" maskesini başına geçirdi. Kanarya "Tam rahatladım" diyecekti ki, Bobo hem defansın hem de Volkan'ın hatasını affetmeyip buz gibi havada cehennem sıcağı estirdi. Taraftarlar "Eyvah, maçı kazanamayacak mıyız!. G.Saray ile puan farkı azalacak mı" diye düşünürken santra yapıldı. Cristian-Kuyt işbirliğinde Hollanda yıldızın ortasına Sow muhteşem vurdu. Peşinden öldürücü darbe Mehmet Topal'ın kafasıyla geldi. Emenike ve Caner de muhteşem gollerle galibiyetin üzerine yeni yıl sosu döktü..

Son söz: 1- Gecenin kahramanı Cristian'dı.. Bir gol attı, üç golün hazırlayıcısı oldu.. 2- Emenike'nin golden sonra attığı parandeler başımı döndürdü. 3- Sow çok koşmam ama çok gol atarım edasındaydı. 4- Görünmez kahraman Kuyt yine işbaşındaydı. 5- Gökhan Gönül çalışkandı. 6- Caner'in attığı gole şapka çıkarmak gerekirdi. 7- Fener devre arasına "Lider benim, kimse şampiyonluk için heveslenmesin" sloganı ile girdi.