Fenerbahçe’nin golü ofsayt!

Ligi üçüncü sırada bitirmeyi kafasına koymuş olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Dick Advocaat tüm riskleri alıp Enenike, Sow ve Van Persie gibi santrfor özellikli üç oyuncu ile oyuna başlamayı tercih edip, kesinlikle galibiyeti düşündü.

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi için çekiştiği Antalyaspor bu maç öncesinde Kasımpaşa’yı mağlup edip Bordo-Mavililer ile olan puan farkını beşe çıkarmıştı. Bu duruma rağmen teknik direktör Ersun Yanal’ın maçın ilk yarısındaki oyun şekli ve anlayışına baktığımız zaman ise önceliği galibiyete değil de bir puana verdiğini şaşırarak gördük.

Oyunun ikinci yarısında ise sahada yorulan bir Fenerbahçe’ye karşı, rakibine nefes aldırmayan, devamlı olarak gol atmayı düşünen ve Bero ile golü bulup beraberliği yakalayan bir Trabzonspor takımı vardı.

Sezonun ilk yarısında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını da Ali Palabıyık yönetmiş ve Sarı-Lacivertli takım gol yemeden üç farklı galip gelmişti.

Bu kez ligin ikinci yarısında sondan ikinci haftada Fenerbahçe ve Trabzonspor takımları UEFA Avrupa Ligi için mücadele verirken, iki takımın İstanbul’daki maçına bu ülkede başka hakem yokmuş gibi yine Ali Palabıyık verildi. Hakem dün akşamki oyunda yardımcısı ile birlikte sonucu olumsuz yönde etkiledi.

Oyunun ilk yarısında kaleci Onur ile gereksiz yere tartışmayı uzatıp el hareketi ile sportmenlik dışı hareketler yapan Emmanuel Emenike’ye gösterdiği sarı kart doğruydu.

Rakibi Mas’a taç çizgisi yakınında sert ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Fenerbahçeli Lens’e sarı kart göstermeyerek hata yaptı.

Emenike’nin ortasında Sow’un topu rakip ağlara gönderdiği pozisyonda Fenerbahçeli futbolcu ofsayt durumundaydı ve golün iptali doğruydu.

Fenerbahçe’nin bulduğu gol öncesinde Hasan Ali Kaldırım, topa vurduğu anda Sow ofsayt pozisyonundaydı ve golün iptal edilmesi gerekirken geçerli sayılması, hakem ve yardımcısı Ekrem Kan adına büyük bir hataydı.

İkinci yarıda kolunu kural dışı kullanıp faul yapan Martin Skrtel’e doğru bir sarı kart gösterdi.

Palabıyık’ın rakiplerini tutarak durduran İsmail ve Pereira’ya gösterdiği sarı kartlar doğruydu.