Fenerbahçe’nin Jeremain Lens’i var

Şampiyonluk şansı mucizelere kalan Fenerbahçe, Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Alanyaspor önünde korku ile başladığı maçtan mutlu ayrıldı.

Bu sezon Fenerbahçe’nin en önemli sorunu kadro istikrarının olmaması. Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat bu takımda artık yeni bir teknik adam değil ancak Sarı- Lacivertli oyuncuları tanımıyormuş gibi her hafta başka futbolculardan oluşan bir kadro ile oyuna başlamayı tercih ediyor. Özellikle de hücum hattındaki oyuncu seçimlerinde hocanın ne yapmak istediğini anlamak oldukça zor görünüyor.

Oyunun ilk yarısının ilk 30 dakikası içinde farklı bir maç, son 15 dakikası içinde ise yine farklı bir maç izledik. İlk yarım saatlik bölümün tek hakimi rakip yarı alanda basan, gol kovalayan, iyi oynayan, iki gol bulan ve daha fazlasını da kaçıran ev sahibi Alanyaspor’du. İlk yarım saat içinde çok kötü oynayan ve Alanyaspor karşısında aciz durumlara düşen Fenerbahçe, kaleci Haydar ile Omeruo’nun ortak hatalarından bulduğu gol sonrasında moral yükselince rakip kalede daha etkili olup Lens’in güzel ortasına Fernandao’nun vuruşu ile hiç ummadığı bir anda beraberliği yakaladı.

İkinci yarıda ise daha üstün oynayan ve Aatıf’ın ayağından galibiyeti yakalayan Fenerbahçe kötü başladığı maçta üç puanı alan taraf oldu. Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı en doğru işin Lens’i kadrosuna katmak olduğu bu maçta da bir kez daha görüldü.

5 Şubat tarihinde yönettiği ve yaptığı hatalar nedeniyle çok eleştirildiği Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrasında bir süre maç alamayan Ali Palabıyık son olarak görev yaptığı iki Süper Lig maçında da vasatı geçememişti.

Dün akşam ilk yarıda Alanyasporlu Fernandes’in yerde kaldığı ve penaltı beklediği pozisyonda kaleci Fabiano topa dokunduğu için hakemin devam kararı doğruydu.

Fenerbahçe’nin serbest vuruştan gelen topta Mehmet Topal’ın kafasından rakip ağlara giden topun ofsayt nedeniyle iptal edilmesi yerinde bir karardı.

İkinci yarıda Fenerbahçe ceza alanı içinde Skrtel ile Love arasındaki mücadelede penaltıyı gerektirecek bir durum yoktu ve hakemin devam kararı doğruydu.