Fenerbahçe’nin sıkıntılı galibiyeti

Fenerbahçe maça iyi başlamadı. Gençlerbirliği takım olarak Fenerbahçe’den futbol adına daha baskılı daha pozisyon arayışı içinde bulundu. Fenerbahçe ise oyuna ağır bir şekilde başlarken, Gençlerbirliği akınları üstüste gelmeye başladı. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın, ilk yarı itibariyle gereksiz kalesini terketmesi az daha Gençlerbirliği’ne gol davetiyesi çıkarıyordu.

Allah’tan Fenerbahçe savunması, başta Skrtel olarak bu şansı Gençlerbirliği’ne vermedi, kale çizgisinden topu çıkardı. Maçın ilk 10 dakikasında Van Persie’nin oyundan Advocaat tarafından alınışını anlamayadım. Madem daha önce sakatlığı vardı, niye oynatıldı? Onun yerine oyuna giren Sow, Lens’in akıl dolu ortasına sihirli dokunuşuyla takımı Fenerbahçe’yi öne geçiren golü- nü atan adam oldu. Fenerbahçe kalecisi Volkan oyuna dengesiz hatalarla başladı. Sonrasında toparlanıp 3-4 tane çok önemli kurtarış yaparak Gençlerbirliği’ne gol şansı vermedi.

Gençlerbirliği’nden Serdar, Aydın’ın yanı sıra iyi futbol sergileyenlerdendi. İrfan Can’ın hakkını da yemeyelim. Ektili ataklar ve gol arayışlarında bulundu. O da Volkan Demirel’e takıldı. Fenerbahçe maçı bu kadar sıkıntılı bir şekilde kazanıyor ise seyredenlerin de keyif aldığını zannetmiyorum. Gençlerbirliği takım olarak maçın genelinde Fenerbahçe’ye üstünlük sağlar gibi gözükmesine rağmen, Fenerbahçe kendi sahasında hiç de iyi futbol sergilemeden oyuna sonradan giren Fernandao ile 2’nci Sow ile de 3’üncü golünü kazanarak üst sıralara tırmanmaya çalıştı. Çok önemli bir not geçmek isterim. Saracoğlu Stadı’nın 12. adamları nerede? Tribünler bir avuç insan dolu. Gerisi destek vermemek için evlerinde televizyonlara takılmış. Onlar yoksa Fenerbahçe’nin gücü de yok. Körtopal maç kazanmaya başladı. Ben derim ki eğer siz taraftarsanız takımınıza sahip çıkın. Siz yoksanız Fenerbahçe sıkıntılar çekmeye devam eder.