Fenerbahçe’nin yabancıları ve çapları

Fenerbahçe’nin transferlerinde, özellikle de yabancı transferlerinde büyük sorun var.

Yabancı oyuncu konusunda sınırlama olmasa, bu yabancılara da söz konusu büyük paralar verilmemiş olsa bu konuyu gündeme getirmem anlamsız kaçabilir ama, malum, durum pek öyle değil, hem yabancı sınırlaması var hem de aşırı standart bazı yabancılara astronomik paralar ödeniyor.

Fenerbahçe’nin 28 kişilik kadrosuna bir göz atalım.

Dört yabancıya hiç sözüm yok, Raul Meireles Chelsea’de oynamış biri, Kuyt, yedek de olsa, Hollanda Milli Takımı formasını taşıyor, Moussa Sow ve Christian Baroni de, hem de iyi cinsinden, futbolcu kumaşı taşıyan oyuncular.

Ama gelin diğerlerine bir göz atalım.

Yobo, Krasiç ve Stoch bugün başka takımlara kiralanmış durumdalar.

Bu futbolculara ödenen transfer paralarını bu kiralar acaba karşılıyorlar mı?

Bu futbolcuların eşitleri, belki Krasiç için bir parantez açabiliriz, bizim ülkemizde yok mu?

Yanlış anlaşılmasın, ben yabancı futbolcudan, hem de sınırsız olarak, yanayım ama anlamakta zorlandığım içeride çok rahatlıkla aynı kalitede oyuncu bulabilecek iken aşırı standart yabancı transferi.

Holmen, Webo, Kadlec, Alves ve hatta Emenike bugün kadromuzda yabancı kontenjanı ile oynuyorlar ama futbolü dikkatli bir gözle izleyen herkes bunların çapında, hatta fevkinde ve çok daha ucuz futbolcuların iç piyasada yerli olarak mevcudiyetini biliyor, görüyor.

Peki o zaman bu büyük paralar bu ikamesi çok kolay yabancılara neden veriliyor?

Yabancı kontenjanı neden bu aşırı standart futbolcularla dolduruluyor?

Üstelik Alex gibi gerçek bir yıldız gönderilir iken.

Fenerbahçe yönetiminin, Aziz Yıldırım ve çevresinin temel sorunu, şike gibi hukuki meseleleri bir kenara koyalım, ufuk yetersizliğidir.

Bundan sonra gelecek yönetimler büyük hedefler koymalı ve bu hedeflerle uyumlu yabancı transferi yapmalıdır. Drogba yaşlı diyebilirsiniz ama bizde Sneijder çapında bir yabancı neden yok?