Fenerbahçe’yi Yıldırım çarptı!

Galatasaray'ın seri galibiyetler sonrası zirveye adım adım yaklaşması Fenerbahçe'nin üzerinde büyük bir baskı oluşturmuştu. Öyle ki, bunu Sivas maçında net bir şekilde gördük. 3 puandan başka alternatifi olmayan Sarı-Lacivertliler, başlama düdüğü ile birlikte saldırıya geçti. Hedef, ilk dakikalarda golü bulup rakibin gardını kırmaktı. Sow, Meireles, Caner ve Mehmet Topal'ın pozisyonları gol getirmese de oyunun dizginleri Fener'in elindeydi. Kaçan fırsatları ve üst düzey mücadeleyi izlerken başımız döndü..

Herşey futbol adına rayında giderken, hakem hataları maçın önüne geçti. Sow'un ortasında Sivaslı oyuncu topu elle kesti. Hadi yan hakem "görmedi" diyelim, olay 5.hakemin gözleri önünde cereyan etti. Hakem Yunus Yıldırım, 5.hakeminin "Devam" kararına uydu ve Fener'in penaltısı güme gitti.  İkinci kritik hata bu kez orta hakem Yıldırım'dan geldi. Egemen, rakibine dokunmadı ve Atıf kendini yere bıraktı. İşte bundan sonra film koptu. Egemen, gereksiz yere faul çalan Yıldırım'a biraz agresif itiraz etti, biraz da iterek müdahale edince kırmızı kart gördü. 20.dakikadan sonra 10 kişi oynamak zorunda kalan Fener, futbol iştahını kaybetti. İlk yarının son bölümünde maç orta saha mücadelesine döndü..

İkinci yarı başlarken yine Fener etkindi. Sivas ise kontraatağa dayalı sistemle oynayıp "Golü bulursam canıma minnet" diyordu. Maçın kırılma dakikası 58'di. Yani Sivas'ın plakasını simgeleyen rakamlar.. Kuyt'ın yoktan var ettiği pozisyonda önce Sow'un vuruşunu sahanın yıldızı kaleci Nihat mükemmel çıkardı. Ardından Gökhan Gönül'ün şutunu da Sivas defansı.. Dönen topta Aydın, topu ağlara gönderdi. Fener moralmen çöktü. Webo ve Emenike'nin yokluğunda Sow da oyundan çıkınca lider adına beraberlik golü beklemek hayal olurdu. Son darbeyi de Burhan vurdu.

Son söz: 1- G.Saray ile 10 puanlık iki hafta içinde 4'e indi. Zirve yarışı yeniden renklendi. 2- Emenike ve Webo'suz Fener gol orucuna girdi. 3- Emre orta alanda etkin değildi. 4- Kuyt saman alevi parlayıp sönüyor. 5- Alves ve Mehmet Topal, Sivas ataklarında dağıldı. 6- Kadlec'in oynatılıp Baroni'nin kulübede unutulmasını mantığım almıyor. 7- Yanal kendisine olan özgüvenini kaybetti. 8- Sivas'ta kaleci Nihat, Aatıf ve Aydın'ı alkışlamak lazım. 9- Ligde köprünün altından daha çok sular akar.