Fener’de Kocaman bir sıkıntı var

Fenerbahçe’nin, Sivasspor deplasmanında ortaya koyduğu futbol kazanma adına değil de sanki beraberliğe oynarmış gibi bir havadaydı. Her iki takım da birbirine nazire edercesine iyi futboldan uzak; sadece itişli-kakışlı orta oyunu oynar gibi mücadele verdiler.

Her şeye rağmen Fenerbahçe’nin girdiği gol pozisyonları vardı. Özellikle ilk yarıda kafa şutu kalecinin üzerine giden Alex’le... Selçuk’un ceza sahası içinde topa iyi vuramaması; Sow’un da boş kaleye topu atamamasıyla kaçan goller var.

İkinci yarıda Mehmet Topal’ın direkten dönen topu elbette şanssızlık. Ancak bu çocuğun her vurduğu top da direkten mi dönecek; anlamış değilim.

Fenerbahçe eğer şampiyonluğa adaylardan biri ise bu kadar futboldan uzak; çağdışına yakın saha görüntüsünde olmamalıydı. Bu kadar zengin kadrosunun var olduğunu söylüyoruz... Allah aşkına biri çıksın da bana şunu söylesin. Dünkü maçta Sivas ile Fenerbahçe’nin arasında ne fark var? Sivasspor kendi sahasında Fenerbahçe’nin adından ürkmüş olacak ki; o da sadece Erman’ın şahsi gayretleriyle gol arayışlarında bulundu. Çok güzel gollük şutunu ikinci yarıda kaleci Mert aynı güzellikte çıkardı.

Fenerbahçe’de bu dönemde Cristian Baroni yoktu kadroda. Anlaşılan şu ki Fenerbahçe’nin ilk 11’i her hafta, her maçta rotasyona uğrayacak gibi gözüküyor.

Fenerbahçe’nin son haftalardaki gol silahı gözüken Kuyt, bu maçta bir varlık gösteremedi. Çok top kaybıyla oynadı; gole yakın değil uzak kaldı. Alex’in hala sahada varlığı dargın, üzgün ve verimsizdi.

Fenerbahçe bu deplasmandan bir puan alarak sevinecekse; o zaman nasıl olacak ki şampiyonluk adaylarından birisi olacak?..

Kısacası her iki takımın da ortaya koymuş olduğu futbolu beğenmedim. Hele Fenerbahçe’nin oyununu hiç beğenmedim.

Son maçlarda Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde orta sahada izlediğimiz Mehmet Topal ve Selçuk, orta sahanın vazgeçilmezleri olarak gözüküyor. Onların saha içi görüntüleri her ne kadar benim gibi insanlara ters geliyorsa da; Aykut son maçlarda iyi oynayan Cristian Baroni’yi değil, vasatı aşamayan bu iki oyuncuyla başarıya koşmaya çalışıyor. Bilmiyorum nereye kadar bu böyle olacak?..  Gönül isterdi ki Fener gibi bir takımın mükemmel futbolunu, attığı golleri bu satırlara taçlandırarak yazalım. Ama gelin görün ki bu istek ve arzumuz bir türlü gerçekleşmiyor.