Fener’de lider futbolcu yok

Avrupa Ligi A Grubu’nda ilk iki maçtan da beraberlik ile ayrılan çok genç oyunculardan oluşan ve sıradan bir takım görüntüsü veren Hollanda temsilcisi Ajax karşısında, hafta sonu oynayacağı Galatasaray derbisini de düşünen F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira yine kadro rotasyonuna giderek forma şansı bulamayan oyuncularına ilk onbirde yer vermeyi tercih etti ve Kayserispor maçına göre dört değişik oyuncu ile oyuna başladı.

Avrupa Ligi maçlarının değişmez kalecisi Fabiano, çok uzun zamandır sahalardan uzak kalan Gökhan Gönül, Caner ve Diego bu kez ilk onbirde müsabakaya başlarken bu sezon F.Bahçe ve milli takımın istikrarlı oyuncusu Şener ise uzun zaman sonra rotasyona tabi kalarak yedek kulübesinde oturdu.

Geçtiğimiz pazar günü Kayseri deplasmanında haftalardır gol atamamış rakibi karşısında bile etkisiz oyunu ile galip gelirken ölüp ölüp dirilen Sarı-Lacivertliler, Ajax karşısında ise oyunun ilk yarısınin ilk beş dakikasında rakibini tarttıktan sonraki on dakika içinde tüm hatları ile rakip kalede gol aramaya başladı ve önce V.Persie sonrada Kjaer ile iki önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. Gökhan Gönül’ün henüz istenilen düzeyde olmaması, Diego, Nani ve V. Persie’nin hücum hattında etkisiz oyunları ilk yarının sonlarına doğru oyunun hakimiyetinin Ajax’a geçmesine ve Fenerbahçe kalesinde tehlikeli ataklar yaratmalarına neden olmasına rağmen ilk yarı golsüz kapandı.

İkinci yarıya da aynı kadro ile başlayan Sarı-Lacivertliler, takımı yönlendirecek lider ve yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini yine hissederek ilk onbeş dakika etkisiz oyununu devam ettirdi.

F.Bahçe’de etkisiz günündeki V.Persie ve Diego’nun yerine son yirmi dakikada Ozan ve Fernando’nun girmesi ile az da olsa takıma sürat kattı. 89’da Fernandao’nun altın vuruşu da Fener’e üç puanı getirdi. Ancak bu futbol derbiye yeter mi, tartışılır...

İspanyol hakem Borbalan ise oyunu kontrolü altında tutarak disiplin uygulamalarında hata yapmadı ve başarılı bir müsabaka yönetti. Fenerbahçeli futbolcuların penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu.