Fener’de oyun kötü, sonuç iyi

Ligdeki son maçında Akhisar karşısında ikinci yarıda yediği goller ile hayal kırıklığı yaşayan F.Bahçe’nin haftaya oynayacağı G.Saray derbisi öncesinde son dört haftadır ligde gol atamayan başarısız sonuçlar alan ancak ligin en az gol yiyen takımlarından biri olan Kayseri karşısında istikrarsız gidişata son vermesi bekleniyordu. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın bazı takımlar tarafından avantaj olarak görülmesine rağmen milli takımlarında yer alan oyuncuların çokluğu sebebiyle takımın birlikte çalışmamasının Fener adına bir dezavantaj yaratıp yaratmayacağı da maç öncesi merak ediliyordu.

Üç haftadır Fernandao- Van Persie ikilisine birlikte ilk onbirde görev vermeyen Perreia yapılan eleştirilerden etkilenmiş olacak ki bu iki oyuncu ile maça başlarken milli maçta oynayan Ozan ve Caner’i yedek kulübesinde oturtup H.Ali yi ilk onbirde sahaya sürmeyi tercih etti. Ayrıca Alves’in yerine de savunmada Ba görev alırken sakatlığı geçen Markovic de sahadaki yerini aldı.

Oyunun ilk 25 dakikası içinde her iki takım da net bir gol pozisyonu yaratamazken orta alanda daha çok koşup daha kalabalık olmayı başaran taraf ev sahibi takımdı.  Topsuz alanda yapılan bir faul sonrasında kazanılan direkt serbest vuruşta topa çok düzgün vuran V.Persie dağılan Kayserispor barajının da etkisi ile takımını deplasmanda öne geçirdi. İlk yarının kalan kısmında biraz daha etkili görünen F.Bahçe soyunma odasına ikinci golü bulamadan girdi.

İkinci yarının başında sakatlanan Nani’nin yerine giren Diego ile de  F.Bahçe orta alanıda beklenen hareketlenme gerçekleşmedi. Ev sahibi takım ise F.Bahçe yarı alanında daha çok görünmesine rağmen kaleci Volkan’ın iyi oyunu karşısında gol atamama alışkanlığını devam ettirdi. Dün akşam kötü oyuna rağmen galip gelmeyi bilen F.Bahçe bu kadro ve oyun anlayışını önümüzdeki  haftaya da yansıtırsa Galatasaray karşısında hüsran yaşayabilir. Maçın hakemi Mete Kalkavan ise bu sezonki başarılı yönetimlerine bir yenisini daha  ekledi.