Fener’de sorun orta alanda!

Ligin ilk yarısının bitimine bir kala bütün kulüpler ara transfer uğraşısı içine girecekler. Ayrıca sezon ortasında yapılacak olan hazırlık dönemleri takımların eksik bölgelerindeki futbolcu takviyesini de gündeme getirecek. Fenerbahçe’nin takım kadrosuna baktığımızda  nerelere takviye yapılır, Aykut Hoca’nın direktifleri doğrultusunda bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Biz yazar-çizer veya yorumcu grubu dışarıdan gazel okumaya çok meraklıyız. Teknik direktörlerden daha fazla bilgi sahibi olduğumuzu zannederiz. Ancak kazın ayağı hiçte öyle değil. Bırakalım işin başında olanlara... Onlar takımları ve de kulüpleri için gereken doğruları kendilerince yapacaklardır.

“Fenerbahçe’ye takviye lazım mı?” diye düşünecek olursak, kaleciler ve savunma olarak pek sıkıntılı görünmüyor. Yalnız sol bek arayışı içinde olduklarını duyuyoruz. Bence bu düşünce doğru değil. Hasan Ali de İsmail de milli takım futbolcusu değil mi? O zaman bu gereksiz arayış içinde olmak niye? Sorunlu gözüken bölge bence orta saha.. 

Mehmet Topal savunma ağırlıklı oynuyor, hücuma katkısı fazla yok. İki arada bir derede hücuma çıkıyor, öyle veya böyle gol atıyor ama Josef’e bakacak olursak; hala enlemesine ve geriye oynama isteği içinde. Bu oyuncunun takıma katkısı az oluyor. Ozan ise nadasa çekilmiş durumda. Bu oyuncu kulübede oturtulduğu süre içinde kilo almaya müsait. Gençliğin verdiği sıkıntıyla da küskünleri oynayabilir. Ama santrfor mevkiine bakarsak ki; oraya mutlaka ama mutlaka iyi bir golcü alınabilir. Kim olacak derseniz, bırakalım da o kararı da Aykut Hoca versin.

Biz böylesine bir öngörü ahkamı kestikten sonra Konya’da Atiker Konyaspor ile oynanacak olan deplasman maçı Fenerbahçe’nin zirvede tutunabilmesi için “olmak veya olmamak” maçıdır. Sarı-Lacivertliler kazandığı takdirde zirveye koşa koşa tutunur, ligin ikinci yarı başlangıcına da olağanüstü moralli başlar.