Fener’e lider oyuncu gerekli

2015-16 futbol sezonunun bitimiyle birlikte ülke olarak Milli Futbol Takımımız’ın Fransa’da oynayacağı final gurubu maçlarına odaklanırken kulüplerimizin de yeni sezon için eksikliklerini gidermesi gerekiyor.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş, Teknik Direktörü Şenol Güneş ile tam bir uyum içinde ve hoca sıkıntısı yok.

Ancak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Siyah-Beyazlı takımın hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de başarılı olabilmesi için öncelikle Tolga Zengin’den de daha iyi bir kaleciyi transfer etmesi lazım.

Ayrıca savunmanın sağ ve sol tarafları için de hem defans hem de hücum yönü üst düzeyde olan Gökhan Gönül ve Caner Erkin ayarında iki tane kaliteli oyuncunun kadroya katılması gerekir. Orta alan ve hücum hattındaki oyuncularını kaybetmediği taktirde bu mevkilerde sıkıntı yaşamayacak olan Siyah-Beyazlı ekibin takviye  yapması gereken bir diğer bölge de stoper mevkii.

Geçen sezonu ikinci olarak bitiren Fenerbahçe takımında ise en önemli sorun teknik direktör olarak Pereira ile devam edilecek olması. Portekizli teknik adama Fenerbahçe gömleği bir beden büyük gözüküyor.

Sezon boyunca savunmada sorun yaşamayan Sarı-Lacivertli takım sağbek Gökhan Gönül’ü kesinlikle kadroda tutmalı ve takımdan ayrılan Caner Erkin’in yerine de bir tane sol savunma oyuncusu takviyesi yapmalı.

Geçen sezon savunma ağırlıklı oyunculardan kurulu bir orta alan kurgusu ile oynayan Fenerbahçe, en çok lider ve yaratıcı özelliklere sahip, Beşiktaşlı Sosa ve Oğuzhan tipinde bir orta alan oyuncusunun olmamasının sıkıntısını çekti ve Emre Belözoğlu’nu bile mum ile aradı. Bu nedenle bu özelliklere sahip en az bir tane çok kaliteli orta alan oyuncusu alınması gerekir.

Sezonu Türkiye Kupası ile kapatan Galatasaray’da da takım ile uyum sağlayabilecek iyi bir teknik direktör tercihinin yapılması lazım.

Gelecek sezonda şampiyonluk kovalamak istiyorsa Sarı-Kırmızılı ekibin de savunmasına ciddi takviyeler yapması gerek. Orta alanda da en az iki tane iyi oyuncuya ihtiyaç duyan Galatasaray takımı hücum bölgesine Podolski’nin yanına kesinlikle forvet transferi yapmalı.