Fener’e şans güldü

Balıkesir ligin dibine demir atmış.. Fenerbahçe’nin mazisinde büyüklüğünden savunmaya ağırlık vererek oynamış.. Fazla adamla savunma yaparak Fenerbahçe’nin hücum organizasyonlarını kesmeye çalıştı. Zaman zaman da başarılı oldu. Fenerbahçe ise, bu kadar korkak bir rakibi karşısında baskı kurma yerine durarak, adeta yürüyerek pas hatalarıyla oyun anlayışına girdi. Pozisyon bulmakta inanılmaz zorluklar çekti. Bir tek pozisyonu vardı, onu da Sow’la maçın başında boş kale yerine topu dışarı attı. Eğer Fenerbahçe, 4. yıldızı takmak istiyorsa bu tarz futboldan uzak kalmalı.. Bu futbol 4. yıldız takmaya yetmez!

Meireles’in bir orta topundan gol oldu. Böyle bir şansa öpüp başına koyması lazım koskoca Fenerbahçe. Ayrıca bu golde Balıkesir kalecisi Emrullah’ın inanılmaz bir hatası vardı. Fenerbahçe öyle yavaş futbol oynuyor ki, öylesine yürüyen tempoda hareketleniyor ki, hani neredeyse Mehter Takımı bile daha hızlı gözüküyor.

Orta saha organizasyonundan yoksun bir Fenerbahçe izledik. Oyunu kurmak için orta sahadaki futbolcuları görmemiz lazımdı. Ama göremedik... Savunmadan şişirme toplarla oyun kurulur mu? Üstelik rakip de çok adamla savunma yaparken, Alves ayağına aldığı toplarla genellikle rakip savunmanın üstüne şişirerek pozisyon arayışına giriyor. Böyle bir futbol kazanma adına değil, top benden gitsin demektir. O da Fenerbahçe futbolcularına ne yazık ki yakışmıyor.

Balıkesir, daha ligin 11. haftasında sanki lige havlu atmışcasına bütün istek ve arzularını terk etmiş gözüktü. Ya kendi evinde oynuyorsun, seyirci potansiyelin de iyi. Niye korkarsın? Futbol sergilemek için sahaya çıktıysan, varını yokunu sahaya koyucaksın. Kaybedeceksen de öyle kaybedersin.

Fenerbahçe’nin futbolunu son haftalarda hiç beğenmez oldum.

Kısacası şansa, kısmete, Allah’ın lütfuna sığınarak Fenerbahçe maç kazanıyorsa, bu nereye kadar gider kestiremiyorum.