Fener’e şans puanı

Fenerbahçe, Bursa deplasmanında hiç akla gelmedik bir erken golle mağlup duruma düştü. Bu golün açılımını yapmaya kalkarsak... Ani gelişen kontratakta Volkan Şen ile kazanılan Bursaspor golünün; Fenerbahçe savunmasında Caner’le yapılmış bir hatanın ürünü olarak gösterebiliriz. 

Fenerbahçe ilk yarı itibariyle pozisyon ütermekte olağanüstü kısır kaldı. Emenike ile girilmiş olan bir pozisyonda, onun ayağından kaçırılan bir gol vardı... Onun dışında Fenerbahçe, oyunu sahayı enlemesine kullanınca, pozisyon üretmekte olağanüstü sıkıntı çekti.

Bursaspor’un ilk yarıda attığı erken golün getirmiş olduğu avantajla kendi yarı alanında çok adamla savunmaya çekilmesi, Fenerbahçe’ye pozisyon vermemesi demekti. Akıllı savunma yaptılar. Ve kontratağa özen gösteren futbol tarzıyla da Fenerbahçe kalesinde pozisyon buldular. Buldukları pozisyonları Fenerbahçe kalecisi Volkan önleyen oldu.

İkinci yarıda ise Fenerbahçe’nin daha aktif, topa daha fazla sahip çıkar görünmesi, pozisyon üretimini artılara getirmiş oldu. Özellikle Meireles; kesin gol yapabileceği bir pozisyonda topu auta gönderdi.

Daha sonrasında ise Kuyt’ın kaydetmiş olduğu şans golüyle Fenerbahçe oyunu eşitleşen oldu. Yalnız bu golde de Bursaspor kalecisi Harun’un olağanüstü hatası vardı.

Bursaspor, böylesine gününde olmayan Fenerbahçe’yi yakalamışken girdiği pozisyonların yarısını değerlendirmiş olsaydı; maçı farklı kazanan olurdu.

Hakem ile gereksiz diyaloğa giren Caner’in sarı görünce, İsmail Kartal tarafından oyundan alınışına koymuş olduğu tepki, anlamsızdı. Hem anlamsız hem çirkin hem de çok ayıp oldu. Bir profesyonel futbolcuya, hele milli takım düzeyindeki bir futbolcuya bu tür hareketler hiç yakışmıyor. Caner’e de yakıştıramadım.