Fener’e yakışmıyor

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında kendi evinde bir kez daha beklenen futbolu sergileyemezken, maçın başlarında Eneramo’nun attığı golde Volkan akıllara durgunluk verecek hata yaptı. Aynı Volkan maçın bitiş zamanına yaklaşan anlarda olağünüstü yüzde yüzlük golü de engelleyen oldu. Böylesine önemli kurtarışlar yapan Volkan, nasıl kötü gollere izin veriyor, anlamış değilim.

Ziegler’in ortasını Fener’in yeni transferi Webo mükemmel bir kafa golüyle maça işledi. Emre’nin oyun tarzında hiçbir değişiklik yok, üstüne üstlük biraz da sakin gördüm. İleride takıma fayda sağlayacaktır. Meireles ise ağır aksak zaman zaman pas hatalarıyla katkı sağlayan değil, sadeace formayı giyip ortalıkta dolaşandı. Kuyt için söyleyeceklerimiz ise son haftalarda kötü futboluna devam ediyor.

Fenerbahçe gibi çok önemli futbolculara sahip bir takımın zirvede yerini bulabilmek için Sivas maçı çok önemliydi. Ezeli rakibi Galatasaray ve Beşiktaş puan kaybetmişti. Fener bu maçı kazansa olağanüstü bir zirve şansı yakalayacaktı.

Sivasspor ilk golü attıktan sonra özellikle ikinci yarı kendi yarı alanında çok adamla oyunu kabul etmesi aksiyon alanlarında, hücum bölgelerinde kontrataklara özen göstermesi kendilerini Fener’e kendi kalesine davetiye çıkarır gibi bir futbol anlayışına itti. Sivassporlu adaşım Ziya’nın olmayacak bir penaltıya neden olması sonrası Kuyt’ın topu direğe çarptırarak kaçırması da formsuz olduğunun kanıtıydı.

Fenerbahçe ya iyi konsantre olmuyorlar ya da hazırlıkları formaya yakışmayacak şekilde vurdum duymaz. Oyuna kötü başlıyorlar, kalelerinde gol gördükten sonra uyanışa geçiyorlar ama kuru sıkı hücumlarla sonuca gidemiyorlar.

Kısacası Fenerbahçe ezeli rakiplerinin kendisine ikram etmiş olduğu imkanları iyi kullanamadı. Bu ilk kez değil, daha önceleri de çok kez oldu.  Webo’nun transferi hücum bölgelerinde Fener’e katkı sağlar, fiziksel gücü çok iyi. Umarım Sow ve Semih’le başarılı olurlar.  Maç tam 1-1 biterken, Eneramo’nun kafayla bulduğu gol Aykut’un Fenerbahçesi’ni Şükrü Saracoğlu’nda yerle bir etti.