Fener’i hazmetmek istemiyorum

Bursaspor adına yeni stadı hayırlı olsun. Bu stat ve seyirci potansiyeli ile başarılara imza atarlar. Dün geceki maçta izlediğim Bursaspor artı Fenerbahçe birbirlerini oynatmama adına oyun başlangıcı yaptılar. Gol olgusu adına bir oyuncunun maymuncukla gereken hamlede bulunması lazımdı. Lens’in ortasında Bursasporlu Sivok, üzerine gelen topu elle kesince hücum kararı penaltı oldu. Sow’un penaltı vuruşu ile Fenerbahçe öne geçti. İlk yarının bitimine yakın zamanda ise Joviç kırmızı kart görerek Bursaspor takımını 10 kişi bıraktı.

Alper, orta sahadan aldığı topla rakiplerini eksilterek ceza alanına giren ve kaleci Harun ile karşı karşıya kalan oldu. Ancak atabileceği golü kaçırınca oynadığı gösterişli futboluna gölge düşürdü. Fenerbahçe “Maçı aldım, götürdüm” havasına girince bitime yakın anlarda Bursaspor’un kazanmış olduğu penaltı geldi. Batalla’nın maçı eşitleyen gol vuruşu, Fener’in bir parmak bal sürer gibi elde etmek üzere olduğu galibiyet lezzetine son verdi.

Fenerbahçe gibi büyük bir takım deplasman maçında bile olsa buraya kadar getirdiği karşılaşmayı kazanan olmalıydı. İyi oynuyorsun. Oyun disiplinine sahip bir görüntü veriyorsun. Ama ne hikmetse kazanır gibi olduğun bir maçı berabere bitirmek zorunda kalıyorsun. Ben böyle bir Fener’i seyretmek ve hazmetmek istemiyorum. Hele son dakikalarda, kazanacağın bir maçı bu hale getiriyorsan o zaman büyüklüğünü de kaybeden olursun.

Bursa ve Fener birer penaltı ile birer puan aldılar. Gönül isterdi ki Bursaspor, ateşli ve can yakan seyirci potansiyeli yakalamış olduğu böylesine bir maçta daha farklı gitseydi. Ama görünen şu ki Fenerbahçe onlara bu şansı vermedi. Kazanacağı maçta son dakikada Sow’un kaçırdığı golle beraberliğe razı oldular.