Fener’i tanıyamadım

Atina'dan çok yorgun gelen, iki pas yapamayan, gole kadar kaleye gitmemiş  bir Fenerbahçe vardı Rize'de. Tamamen Van Persie'nin yetenekleriyle attığı golün dışında, Fenerbahçe’de ilk yarıda sahada 2 adamın dışında sayacağımız isim yoktu. Onlar da sadece tutan Volkan ve atan Van Persie olunca ortaya çıkan oyun adına koca bir hiç vardı ilk 45 dakikada... Fenerbahçe çok uzun zamandır görmediğimiz kadar kötüydü Rizespor karşısında. Ne savunma ne hücum yapabildiler. Orta sahayı Rizespor o kadar rahat geçti ki, zaten Fener defansının arkasına atılan her topta Volkan'la karşı karşıya kaldılar. Aman Allahım hele o Bruno Alves'in durumu nedir!? Ne kademeye giriyor, ne ayağındaki topu arkadaşlarına atabiliyor. Geri dönüşleri ağır çekim. Nani, Van Persie'nin golünün asistini yaptı ama aynı şekilde Rizespor’un penaltı pozisyonun da asistiveren isimdi. Van Persie özel oyuncu olduğunu attığı goldeki akıl dolu vücut çalımı ve son vuruşla bir kez daha kanıtladı. Fenerbahçe oynamadan 1-0 önde kapadı ilk yarıyı. Volkan penaltıya hem sebep oldu, hem de kurtaran. Geçen hafta Hikmet hoca ile Kweuke arasındaki  kavga, Hikmet hocayı haklıyken haksız duruma düşürdü. Cüneyt Çakır gibi bir hakemin penaltı pozisyonunda Ahmet İlhan'ın yalanını yutması da yakışmadı.

Agresif oyun ve baskılı oyunu ağzından düşürmeyen ama bir türlü bu oyunu oynatamayan sayın Perrira ikinci yarıya Fernandao'nun yerine Alper Potuk'la başladı. Bu hamle takımı canlandırdı ve rakibin kolay gelmesini engelledi.

Kardeşim Volkan Şen'le Ozan Tufan’ı niye aldın, rotasyon yapmayacaksan? Birisi şu Pereira'ya söylesin. Rakiplerin almasın diye sadece kulübede otursun diye mi aldınız? Takım 2., 3. bölgeye gidemiyor. Ne Souza, ne Nani, ne de Diego gidemiyorlar yorgunluktan.

74'te bir anda Alper Potuk'un pas hatası savunmanın dengesini bozunca Slyvestere içeri kestiği topla, Kjear kendi kalesini avladı.

Fenerbahçe Süper Lig için bu  kadro yapısıyla oldukça yeterlidir. Ama yine ve bıkmadan söyleyeceğim; Fenerbahçe takımının bu oyun temposu değişmezse işi hiç kolay olmayacak!